Öne Çıkanlar engelli yüz yüze eğitim Personel ve Askerî Öğrenci Temin Faaliyetleri Yönetmeliği TRT EBA TV öğretim elemanı

Yardımcı Hizmetler Sınıfı ve 3600 Ek Gösterge Açıklaması

Büro Memur-Sen Genel Başkanı Yusuf Yazgan, ''Kamuda ek gösterge sisteminin yeniden ele alınması gerekiyor. Unvanlar arasında ciddi bir adaletsizlik var. Mutlaka ek hizmetleri sınıfına da bir ek gösterge tanımlanmalı. Bu anlamda işe buradan başlanmalı, kamuda dört yıllık üniversite mezunu olan ve birinci dereceye gelmiş bütün memur arkadaşlarımıza 3600 ek gösterge verilmeli.

Yeni bir skala sistemi ortaya konmalı. Olaya böyle bakılmalı. Bölge toplantılarıyla Türkiye'de 10 bölgede, hem sözleşmelilere kadro hem de ek gösterge sistemi ile alakalı istişarelerde bulunuyoruz.

Toplantıya ön hazırlık olarak Ankara'da bütün şube başkanlarımızı bütün Türkiye'deki teşkilatımızı topluyoruz. Ek gösterge sistemi ile alakalı bir istişare yapacağız. Büro hizmet kolunda yer alan 52 tane kurum var. Bunlardan 8 tanesi bakanlık. Bunların büyük bir kısmı da genel idari hizmetler sınıfında olan arkadaşlarımız.

Genel idare hizmetleri yok sayılırsa kamu görevlileri açısından Büro hizmet kolunda çalışan arkadaşlarımız açısından ciddi anlamda sıkıntı olur. Mutlaka sistem içerisinde bu düzenleme içerisinde genel hizmetler sınıfına özel bir parantez açılmalı ve burada da bu sisteme dahil edilerek hakkaniyetli bir ek gösterge sistemi istişarelerle sendikalarla birlikte ortaya konmalı.'' dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.