Öne Çıkanlar Yenilikçi Araştıran ve Geliştiren Eğitimciler Derneği İl İçi Mazeret Tayinleri 3600 ek gösterge ÖSYM Özel Eğitim Okulları Haftalık Ders Çizelgeleri

2020 Yılı İlk KİK Toplantısı'nda Konuşulan Konular

Geceyi gündüze katarak döner sermaye sorununun çözümü için mücadele ettiklerini bildiren Sağlık-Sen Genel Başkanı Semih Durmuş, Sağlık Bakanlığı ve Hazine ve Maliye Bakanlığı ile çalışmaların devam ettiğini belirtti.

Sağlık çalışanlarının emeğinin karşılığını hak ettiği ölçüde, adil, adaletli bir şekilde alması için uğraştıklarını dile getiren Sağlık-Sen Genel Başkanı Semih Durmuş, hekimlerle hekim dışı sağlık çalışanlarının döner sermaye ücreti havuzunun ayrılması gerektiğine vurgu yaptı. 

Bugün tüm sağlık çalışanlarının şikayetçi olduğu döner sermaye yönetmeliğinin değişmesi gerektiğini belirten Sağlık-Sen Genel Başkanı Semih Durmuş, konuya ilişkin yaptıkları çalışmaları ve modeli bakanlığa sunduklarını ve takibini yaptıklarını söyledi.

Sağlık hizmetlerinde çalışan sağlık çalışanlarının sırf çalışmış oldukları hastaneler birbirinden farklı olduğu için farklı ücret almaması gerektiğine dikkat çeken Sağlık-Sen Genel Başkanı Semih Durmuş, bunun mücadelesini verdiklerini ifade etti.

Ayrica Sağlık Bakanlığı Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğü, Nisan 2020 Kurum İdari Kurul (KİK) Toplantısı'nda da sağlık çalışanlarının sorunları masaya yatırıldı.

Sağlık-Sen’in gündeme taşıdığı bazı taleplerin değerlendirildiği KİK Toplantısı'nda sağlık çalışanlarının bakmakla yükümlü olduğu birinci derece yakınlarına refakat etmeleri gerektiğinde izinlerinin yıllık izninden değil, mazeret izninden verilmesi gerektiği talep edildi. Sağlık çalışanlarına yönelik kurumların kreş açması konusunda Sağlık Bakanlığı tarafından kurumlara yazı gönderilmesi konusunun ele alındığı toplantıda şehir hastanelerine servis konulması konusu ile ilgili birimin çalışma yapması kararlaştırıldı. 

“Sağlık Personelinin İl İçi Yer Değiştirmesine İlişkin Yönergesi”nin konuşulduğu toplantıda Sağlık-Sen heyeti, il içi yer değişikliklerinin yönetmelikte ön görüldüğü gibi Mayıs ve Kasım aylarında düzenli olarak yapılmasını gündeme getirdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.