Öne Çıkanlar Yenilikçi Araştıran ve Geliştiren Eğitimciler Derneği İl İçi Mazeret Tayinleri 3600 ek gösterge ÖSYM Özel Eğitim Okulları Haftalık Ders Çizelgeleri

9 Maddelik Döner Sermaye Raporu ve Model Önerisi

Görüşmede Sağlık-Sen tarafından hazırlanan "Döner Sermaye Raporu ve Model Önerisi" taslağı TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Recep Akdağ’a sunuldu.

Döner sermaye sistemi üzerinde görüş alışverişinde bulunulduğu görüşmede sağlık çalışanlarının öncelikli gündeminde yer alan dokuz maddelik talep listesi çözüm önerileriyle birlikte TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Recep Akdağ'a sunuldu.

9 maddelik talep listesinde döner sermaye sisteminin ivedilikle yeniden kurgulanması, sabit ek ödemenin üzerinde ek ödeme alamayan genel idari hizmetler sınıfı ve yardımcı hizmetler sınıfının ek ödeme mağduriyetinin giderilmesi, sağlıkta tek tip ve kadrolu istihdam modelinin uygulanması, Görevde Yükselme Ve Unvan Değişikliği Sınavının düzenli olarak yapılması, Hizmetli kadrosunda olup GİH sınıfında çalıştırılanların fiilen yaptıkları işin kadrosuna geçirilmesi, icap nöbet ücretinin icap nöbeti tutan tüm sağlık çalışanlarına ödenmesi, pandemi döneminde görev yapan aile sağlığı çalışanlarına ve toplum sağlığı merkezi filyasyon ekiplerine ek ödeme yapılması, 3600 ek gösterge artışının lisans mezunu tüm sağlık çalışanlarına uygulanması, SGK Yönetim Kurulu’nda Sağlık Bakanlığı temsilcisinin olması, Şehir Hastaneleri ve tüm sağlık kurum/kuruluşlarında 7/24 esaslı kreş ve gündüz bakımevi uygulamasının zorunlu hale getirilmesi yer almaktadır.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.