Öne Çıkanlar A101 2 Mayıs 2024 Aktüel Ürünler Yenilikçi Araştıran ve Geliştiren Eğitimciler Derneği İl İçi Mazeret Tayinleri öğretmen Hazine ve Maliye Bakanlığı

Bakan Koca'dan Ek Ödeme ve Ek Puan Açıklaması

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, ''Ek Ödeme Yönetmelik Değişikliğiyle Gelen Yenilikler - Beyaz Reform Devam Ediyor'' başlığı ile sosyal medya hesabından çeşitli açıklamalarda bulundu.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, ''Sağlık Bakanlığı, Birlikte Kullanım Protokolü imzaladığı üniversitelerin tıp fakültelerinde görev yapmakta olup, hastane başhekimliğiyle sözleşmesi bulunan tüm öğretim elemanlarına ek ödeme yapacak.

Bakanlık hastaneleriyle birlikte kullanım anlaşması olan tıp fakültelerinin temel bilimler kadrolarında bulunan öğretim elemanları ek ödemeden daha fazla yararlanacak. Üniversite hastaneleri olan tıp fakülteleri ile Bakanlık hastanelerini kullanan tıp fakülteleri arasında ayrım kaldırıldı.

Fiilen mutemetlik hesaplamaları yapmak üzere görevlendirilen personele ek puan verildi.

Eczacıların ek ödeme katsayıları yapılan artışla 1.20'ye çıkarıldı. Ayrıca uygulamada teşvik ödemesinde 0.7 olan katsayı 1.05 oldu.

Birinci basamak sağlık kuruluşlarımızda çalışan sağlık personeli için Teşvik Ödemesi getirildi. Bu teşvik ödemesinde, temel sağlık başarı göstergeleri etkili olacak.

Bakanlık hastaneleriyle birlikte kullanım anlaşması olan tıp fakültelerinin temel bilimler kadrolarında bulunan öğretim elemanları ek ödemeden daha fazla yararlanmanın yanı sıra, bireysel sözleşmelerinde belirlenen eğitim ve araştırma hedeflerini sağlamaları oranında teşvik ödemesinden de yararlanacak.

Eğitim ve araştırma hastanelerinde görev yapan profesör, doçent ve eğitim görevlilerinin ek ödeme katsayılarında %20'den %40'a kadar artış sağlandı. Kliniklerin idari sorumluları ile eğitim sorumlularının ek ödeme katsayılarında da %10 artış gerçekleştirildi.'' dedi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) Parlamento muhabirlerinin sorularını yanıtlayan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, ''Aralık ayında artış olabilir. Tedbiri elden bırakmadan aşıların olunması gerekiyor. Riskli kişiler kalabalık ortamda maske takmalı. Birinci basamak ve eczacılar olmak üzere herkes teşvik alacak. Muayenehanelerle ilgili şu anda bir çalışma yok. Ama özel hastanelerin muayeneler üzerinden sistemi delmesine izin vermeyeceğiz.'' dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.