Öne Çıkanlar Yenilikçi Araştıran ve Geliştiren Eğitimciler Derneği İl İçi Mazeret Tayinleri 3600 ek gösterge ÖSYM Özel Eğitim Okulları Haftalık Ders Çizelgeleri

Ebeleri İlgilendiren Açıklama

KamuMeb.net - Sağlık Bakanı Fahrettin Koca "Sezaryen, anne ve bebek için problem olduğunu gördüğümüz anda devreye girmesi gereken bir müdahaledir. Hem anne hem bebek açısından keyfi bir işlem olmamalı. Bugünkü durumda sorumluluk tamamen hekimlerin üzerinde gözüküyor.

Biz diyoruz ki ebe de bu süreçte aktif olmalı, bu sorumluluğu paylaşmalıdır. Yani her gebenin bir ebesi olmalı. Eğer tercihe bağlı sezaryen söz konusu ise, bize göre SGK bunu ödememeli. Bununla ilgili ilerleyen dönemlerde bir düzenleme yapılabilir. Bizim bu noktada Sağlık Bakanlığı olarak ebenin sorumluluğunu düzenleyen bir uygulamaya geçmemiz gerekir" dedi.

Ebelik, gebelik döneminde gebeliğin teşhisi ve gözetimi ile normal doğum yaptırmakla görevli kişilerin oluşturduğu tıbbi bir meslektir. Bu mesleği icra eden kişiler "ebe" olarak isimlendirilir. Ebeler genellikle kadın olmakla birlikte, bazı batı ülkelerinde erkeklere de ebelik hakkı tanınmıştır.

Ebelerin, hamilelik sürecini izlemek, ebeveynler için doğum hazırlık eğitimi düzenlemek, kadınlara ve eşlerine duygusal destek vermek ve bilgilendirmelerde bulunmak, yüksek riskli gebelikleri doktorlara ve diğer tıp uzmanlarına sevk etmek, doğum esnasında ilaç ve enjeksiyonları uygulamak, doğumda fetüsün durumunu izlemek, ağrı yönetimi bilgisini uygulamak gibi görevleri vardır.

Bu yazının tüm hakları KamuMeb.net'e aittir. Kaynak göstermeden alıntılanamaz.

KamuMeb.net - özel haber

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.