Öne Çıkanlar Yenilikçi Araştıran ve Geliştiren Eğitimciler Derneği İl İçi Mazeret Tayinleri 3600 ek gösterge ÖSYM Özel Eğitim Okulları Haftalık Ders Çizelgeleri

Radyoloji Bölümü Mezunlarının Atamalarına İlişkin Soru Önergesi

Uygulanan yanlış sağlık ve eğitim politikaları nedeniyle Radyoloji (Tıbbi Görüntüleme) bölümünden mezun olarak iş bulamayanların sayısı oldukça fazladır. Hesapsız açılan bölümler ve sağlıkta taşeronlaşma da bu sayıyı her geçen gün daha da artırmaktadır. Radyoloji bölüm mezunları on binlerce mezun olduğunu, önceki yıllarda 1600-2000 kişilik alımlar yapıldığını ancak günümüzde bu alımların çok az olduğunu, son yapılan alımda ise bu bölümden sadece 158 kişinin alındığını söylemektedirler. Son alımda belirtilen alım sayısı şehir başına iki tekniker bile yapmamaktadır. Yaşanan ekonomik kriz ve salgın süreci nedeniyle mağdur olan Radyoloji Bölümü Mezunları bu mağduriyetin çözülmesini talep etmektedirler.

Bugün itibariyle atama bekleyen Radyoloji Teknikeri sayısı ne kadardır?

İlgili bölüm mezunlarına yönelik kamuda kadro açığı ne kadardır?

Yapılan atamaların her geçen yıl düşmesinin sebebi nedir?

Yaşanan salgın döneminde sağlık çalışanlarına duyulan ihtiyaç göz önüne alınırsa radyoloji teknikeri alımı yapılmamasının ya da az sayıda alım yapılmasının nedeni nedir?

Yaşanan atama ve kadro sorununun çözümüne ilişkin Bakanlığınızın ilgili Bakanlıklar ve kurumlarla yapmış olduğunuz veya yapacak olduğunuz bir çalışma ya da düzenleme var mıdır?

2021 yılında ilgili bölüm mezunlarına yönelik bir alım yapılacak mıdır? Yapılacaksa ne zaman ve ne kadar atama yapılacaktır?

İlgili bölüm mezunları, bir çok devlet ve üniversite hastanesinde kendi meslek gruplarına ait işleri diplomasız çalışanların yaptıklarını iddia etmektedirler. Bu iddia doğru mudur? Hastanelerde diplomasız ya da meslek grubu harici işlerde çalışanlar var mıdır? Varsa bunun nedeni nedir? Bu durumun önüne geçmek ve her meslek grubunun kendi işini yapmasını sağlamaya yönelik bir çalışmanız var mıdır?

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Hatice 3 yıl önce

Radyoloji teknikeri olmadığı halde ebe hemşire gibi meslek grupları radyolojide çalışıyor