Öne Çıkanlar İl İçi Mazeret Tayinleri Yenilikçi Araştıran ve Geliştiren Eğitimciler Derneği Özel Eğitim Okulları Haftalık Ders Çizelgeleri Hazine ve Maliye Bakanlığı 4B statüsü

Sağlık Personeli İhtiyacımızın Karşılanması Zaruridir

Türkiye Kamu-Sen ve Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, ''Dün kabine toplantısı sonrasında Sayın Cumhurbaşkanı tarafından 40 bin yeni sağlık personeli alınacağı ilan edilmiştir.

Bu gelişme olumlu olmakla birlikte gerek pandeminin getirdiği şartlar gerekse dünya ortalamalarının oldukça altında seyreden sağlık personeli sayımız  istihdamın daha da arttırılması gerektiğini ortaya koymaktadır.

Örneğin ülkemizde bir hekime 457 kişi düşmektedir. OECD ülkelerinde bu rakam 380’dir. Ülkemizde bir hemşireye 431 kişi OECD ülkelerinde ise 102 düşmektedir. Avrupa ülkeleri ile kıyasladığımızda bu rakam çok daha gerilerdedir.

Pandemi döneminin oluşturduğu aşırı yoğun ve stresli bir çalışma hayatı, istifa, emeklilik v.b. gibi ayrılış nedenleri de dikkate alındığında sağlık personeli ihtiyacımızın karşılanması zaruridir.

Sağlık kurum ve kuruluşlarında iş yükünün çalışanlar üzerinde oluşturduğu ağır sonuçlara ve tükenmişlik sendromlarına hepimiz şahidiz.

Atama bekleyen yüzbinlerce genç sağlık çalışanı olduğuna dikkate alındığında Türkiye’nin planlı, ihtiyaçları karşılayabilecek, gençlerin beklentilerine cevap olabilecek bir istihdam politikasını hayata geçirmesi gereklidir.

Bu önerilerimizin hayata geçmesi temennisiyle 40 bin yeni alımın hayırlı olmasını temenni ediyor, alım sürecinin bir an önce tamamlanarak genç sağlık çalışanlarının iş başı yapmasını istiyoruz.'' dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.