Öne Çıkanlar Yenilikçi Araştıran ve Geliştiren Eğitimciler Derneği İl İçi Mazeret Tayinleri 3600 ek gösterge öğretmen ÖSYM

Sağlık Personelini İlgilendiren Soru Önergesi

KamuMeb.net - Soru önergesinin detayında ‘’4 yıl Sağlık Meslek Lisesi, Tıbbi Sekreterlik ve 2 yıl Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu, Tibbi Dokümantasyon ve Sekreterlik programında öğrenim gören, mezun sayısı 130.000'e ulaşmıştır. 

Sağlık alanında; Anatomi, Fizyoloji, Tıbbi Terminoloji, Hastalıklar Bilgisi gibi birçok dersin eğitimini almış, staj uygulaması ile mesleğe ön adım atmış sağlık personelleri bulunmaktadır. 

Ancak taşeron ya da bir aylık sertifika kursları ile bu kişilerin yerine mesleğini elinden alan ve kriterlere uymayan personeller nedeniyle diplomalı sağlıkçılar mağdur olmaktadır. Aldıkları yüksek KPSS puanlarına rağmen bu kişiler atanamamaktadır. Bu adaletsizlik en başta Tıbbi Sekreterlik mesleğine ömrünün en güzel yıllarını veren 130.000 Tıbbi Sekreterin emeğinin karşılıksız kalmasının yanında yerlerine alınan insanların bu mesleğin tam eğitimini almadıkları için tıbbi kayıt hatalarıyla birlikte sağlıkta şiddet olaylarının artmasına yol açmıştır.’’ Denilmiştir.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya soru önergesinde ‘’Bu kişilerin mağduriyetlerinin son bulması adına, 2019 yılı içerisinde alınacak Sağlık Personeli kapsamında bu bölümlerde oluşan mezun sayısındaki yığılmayı önleyecek çalışmalarınız var mıdır?’’ sorusu sorulmuştur.

KamuMeb.net - özel haber
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.