Öne Çıkanlar atama 2018 Yılı 2022 Aylığı Miktarı Adalet Bakanlığına Ait Kararlar sağlık raporu öğrenci

YSK'nın 2023/1566 Sayılı Kararı ve Eki İl, İlçe ve Geçici İlçe Seçim Kurullarının Görev ve Yetkilerine Dair 139 Sayılı Genelge

Resmî Gazete

23 Aralık 2023 CUMARTESİ

Sayı : 32408

YÜKSEK SEÇİM KURULU KARARI

Yüksek Seçim Kurulu Başkanlığından:

Karar No: 2023/1566

KARAR

2972 sayılı Mahalli İdareler ile Mahalle Muhtarlıkları ve İhtiyar Heyetleri Seçimi Hakkında Kanun’un 8’inci maddesinin birinci fıkrasında yer alan; “Mahalli İdareler seçimleri beş yılda bir yapılır. Her seçim döneminin beşinci yılındaki 1 Ocak günü seçimin başlangıç tarihidir. Aynı yılın Mart ayının son Pazar günü oy verme günüdür.” hükmüne istinaden Mahalli İdareler Genel Seçimleri 31 Mart 2024 Pazar günü yapılacaktır.

Yapılacak olan seçimlerde görev ifa edecek il, ilçe ve geçici ilçe seçim kurullarının her seçim türü için yapacakları işlemlere ilişkin görev ve yetkilerinin belirlenmesi gerekmiş olmakla, konu incelendi.

GEREĞİ GÖRÜŞÜLÜP DÜŞÜNÜLDÜ:

2709 sayılı Türkiye Cumhuriyeti Anayasası’nın 127’nci ve 2972 sayılı Kanun’un 8’inci maddeleri gereğince 31 Mart 2024 Pazar günü Mahalli İdareler Genel Seçimleri yapılacaktır.

298 sayılı Seçimlerin Temel Hükümleri ve Seçmen Kütükleri Hakkında Kanun’un 14’üncü maddesinin birinci fıkrasının onuncu bendinin Yüksek Seçim Kuruluna verdiği seçimin bütün yurtta düzenle yapılmasını sağlayacak tedbirleri almak ve bu hususta gereken bütün genelgeleri zamanında yapmak yetkisi kapsamında 298 sayılı Kanun ve 2972 sayılı Kanun hükümleri ile yürütülecek seçim iş ve işlemlerinde ülke genelinde birlikteliğin sağlanması amacıyla; geçmiş uygulamalar da göz önünde bulundurularak il, ilçe ve geçici ilçe seçim kurullarının görev ve yetkilerinin belirlenmesi gerekmektedir.

Bu amaçla hazırlanan İl, İlçe ve Geçici İlçe Seçim Kurullarının Görev ve Yetkilerine Dair 139 sayılı Genelge'nin yürürlüğe konulması uygun bulunmuştur.

SONUÇ:

Açıklanan nedenlerle;

1- 31 Mart 2024 Pazar günü yapılacak Mahalli İdareler Genel Seçimlerinin sağlıklı ve düzenli yürütülüp sonuçlandırılması amacıyla İl, İlçe ve Geçici İlçe Seçim Kurullarının Görev ve Yetkilerine Dair 139 sayılı Genelge'nin kabulüne, Genelge'nin bu Kararın eki sayılmasına,

2- 298 sayılı Kanun’un 18’inci maddesinin üçüncü fıkrası uyarınca ilçe seçim kurullarınca Yüksek Seçim Kuruluna bildirilecek ihtiyaç durumuna göre geçici ilçe seçim kurullarının kurulacağı ilçeler ile sayısı ve görev süresinin Kurulumuzca ayrıca değerlendirileceğine,

3- Karar örneği ve eki Genelge’nin;

a) Resmî Gazete’de yayımlanmasına,

b) Genelge’nin yeterli miktarda bastırılarak Seçim Hizmetleri Genel Müdürlüğü ile il ve ilçe seçim kurulu başkanlıklarına,

c) Seçime katılabilecekleri tespit ve ilan edilecek siyasi partilerin genel başkanlıklarına gönderilmesine,

ç) Seçmen Kütüğü Genel Müdürlüğünce Kurulumuzun www.ysk.gov.tr adresinde ve Kurumsal Portalda yayımlanmasına 20/12/2023 tarihinde oy birliği ile karar verildi.

Genelgeye https://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2023/12/20231223-15.pdf linkinden ulaşabilirsiniz.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.