Öne Çıkanlar MEB 2024 Yılı ALES Başvuruları YKS Okul Birincisi Adaylar ve Eğitim Bilgisi MSÜ Başvuruları Elektronik Sınav

2022 Yılı Bilim ve Sanat Merkezlerine Öğretmen Seçme ve Atama Sözlü Sınavı Ne Zaman?

Sözlü sınav yer ve tarihleri 7 Mart 2022 tarihinde ilan edildi. Bölge sözlü sınav komisyonlarınca sözlü sınavlar 14 Mart-17 Haziran 2022 tarihleri arasında yapılacak. Tercih yapmaya esas puanlar 22 Haziran 2022 tarihinde açıklanacak. Sözlü sınav sonuçlarına itiraz 22-24 Haziran 2022 tarihleri arasında yapılabilecek. Sözlü sınav sonuçlarına itirazlar 27-29 Haziran 2022 tarihleri arasında değerlendirilecek.

SÖZLÜ SINAV

1) Sözlü sınav; Bakanlıkça belirlenen bölge merkezlerinde, bölge sözlü sınav komisyonları tarafından yapılacaktır.

2) Sözlü sınava katılacak öğretmenler sözlü sınav tarihinde valiliklerce “görevli izinli” sayılacaktır. Bakanlıkça kendilerine herhangi bir yolluk veya yevmiye ödenmeyecektir.

3) Öğretmenlerin sözlü sınavda nüfus cüzdanı veya Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartı veya geçerlilik süresi dolmamış pasaportun aslını yanlarında bulundurmaları gerekmektedir.

4) Öğretmenlerin sözlü sınava; çanta, cüzdan, cep telefonu, akıllı saat; kablosuz iletişim sağlayan bluetooth vb. cihaz, kulaklık; her türlü elektronik/mekanik cihaz ve çağrı cihazı, telsiz, fotoğraf makinesi vb. araçlar; cep bilgisayarı, sözlük işlevi olan elektronik aygıt, hesap makinesi vb. her türlü bilgisayar özelliği bulunan cihazlar; her türlü delici ve kesici alet, ateşli silah ve benzeri teçhizat; su hariç içecek, yiyecek vb. gıda/tüketim maddeleriyle girmeleri yasaktır. 

5) Öğretmenlerin sözlü sınav görevlileri ve bölge sözlü sınav komisyonuna karşı hakaret, ağır itham vb. söylem ve davranışlarda bulunması halinde öğretmen hakkında idari ve/veya adli soruşturma başlatılacaktır.

6) Sözlü sınav, Bilim ve Sanat Merkezlerine Öğretmen Seçme Sözlü Sınav Değerlendirme Formu’na (EK-3) göre 100 tam puan üzerinden değerlendirilecektir.

7) Dünyada ve ülkemizde yaşanan koronavirüs salgını nedeniyle sözlü sınavların sağlıklı ve güvenli bir ortamda gerçekleştirilmesi amacıyla sözlü sınav bina girişlerinde, Sağlık Bakanlığı Hayat Eve Sığar uygulamasında bulunan HES kodu kontrolü gerçekleştirilecektir.

8) Sözlü sınav randevu tarihinde HES kodu uygulamasında riskli/az riskli olması ve koronavirüs salgınında alınan sağlık tedbirleri kapsamında karantinada bulunması ve/veya tedavi altında bulunması, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu kapsamında refakat izninde olması nedeniyle sınava katılamayan öğretmenler için Ankara ilinde oluşturulacak bölge sözlü sınav komisyonu tarafından Bakanlıkça belirlenen tarihte telafi sözlü sınavı gerçekleştirilecektir.

MÜLAKAT GİRİŞ YERLERİ

"2022 Yılı Bilim ve Sanat Merkezlerine Öğretmen Seçme ve Atama Kılavuzu" kapsamında sözlü sınava hak kazananlara ait liste

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.