Öne Çıkanlar 25. Cüz Arapça Okunuşu Ahilik ve Fetüvvet Dersi emekli maaşları Astromat Araştırma Projeleri Yarışması CHP Ankara belediye başkan adayı Mansur Yavaş

Yenilikçi Argeciler Derneği Ekşi Sözlük ve Yazarını Kınadı

KamuMeb.net - Yenilikçi Araştıran ve Geliştiren Eğitimciler Derneği Genel Başkanı Selçuk Tütak, ekşi sözlük sitesi ve yazarını kınadı ve ‘’ekşi sözlük sitesinde ağzının ayarı bozuk, akıl terazisi şaşmış sözde bir yazarın öğretmenler için ‘fahişe’ benzetmesi yapmasının site ve yazar için talihsizlik olduğunu söyledi. Site sayfasında sonradan yapılan bir özür ile süreci sineye çekeceğimizi zannediyorlarsa bu da onların özürlerinin kabahatinden büyük olduğu anlamına gelir. Daha önce de peygamber efendimize karşı hadsiz açıklamalar yapan ekşi sözlüğü şiddetle kınıyoruz. 

Toplumun en kutsal mesleği, geleceği şekillendiren, yön veren ve ülkemizde sayıları yaklaşık 1 milyonu bulan bu mesleğin icracıları olan öğretmenleri pervasız saygı dışı cümlelerle anmanın akıl ve mantık ile de hiçbir bağlantısı yoktur. 

Sözde yazar ve sitenin kamu huzur ve sükûnunu bozduğu, pervasız ve alenen açıklamalar yaptığı, kutsal bir mesleği icra eden öğretmenlere ‘fahişe ‘ dediği sosyal medyada geniş bir yankı bulmuş ve öğretmenlerimizi derinden üzmüştür. Suç teşkil eden bu gabavet ve garabet açıklamaları için ekşi sözlük ve yazarının mahkeme önünde hesap vermesi için savcılarımızı göreve çağırıyorum. Gerekli işlemlerin başlatılması kamu vicdanının rahatlatılması için elzemdir.

Yapılan hakaretler sadece bugün bu kutsal mesleği icra eden 1 milyon öğretmene yapılmamıştır. Geçmişte görev yapan tüm öğretmenlerimize de yapılmıştır. Dolayısıyla Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk’e de bir hakaret boyutu taşımaktadır. 5816 Numaralı Atatürk’ü Koruma Kanununa (Madde 1 – Atatürk'ün hatırasına alenen hakaret eden veya söven kimse bir yıldan üç yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır) istinaden de dava açılmasını talep ediyoruz. 

Öğretmenlik mesleği kutsaldır. Bu mesleğin onurunun zedelenmesine ve öğretmenlerin ne olduğu belirsiz tüzel ve gerçek kişilerce hakarete uğramasına ve küçük düşürücü ithamlara maruz bırakılmasına asla ve kata müsaade etmeyeceğiz.  Bu konuda tüm STK’ları birlik olmaya ve gerekli yasal dersi vermeye davet ediyorum. Kamuoyuna saygıyla arz ederim.’’ dedi.

KamuMeb.net - özel haber

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.