Öne Çıkanlar altılı masa Tarımda Kullanılan Gübrelerin Piyasa Gözetimi ve Denetimi Yönetmeliği İşletmelerde Mesleki Eğitimde İş Sağlığı ve Güvenliği Özel Öğretim Kurumlarında Yüz Yüze Eğitim Faaliyetleri Cumhurbaşkanlığı Kabinesi

1 Mayıs’ta EYT’liler Taleplerini Dile Getirdi

KamuMeb.net - Gebze’de Emek Partisi (EMEP) Genel Başkanı Selma Gürkan’ın da katıldığı 1 Mayıs mitingine “Gebze Emekçileri” pankartıyla Emeklilikte Yaşa Takılanlar da katıldı. Ankara Tandoğan'daki 1 Mayıs kutlamalarına katılan Emeklilikte Yaşa Takılan emekçiler, hükümetten emeklilik haklarının önündeki engeli kaldırması için yasa çıkarma çağrısında bulundu ve “Vur vur inlesin Meclis bizi dinlesin” “Emeklilik hakkımız söke söke alırız” sloganları attı.

Emek ve Demokrasi Platformunun öncülüğünde Adıyaman Mustafa Yücel Özbilgin Parkı’ndaki 1 Mayıs kutlamalarında EYT’lilerin hak gasbına karşı birlikte mücadele edilmesi gerektiği vurgulandı.

Türk -İş, Disk, Kesk, Birleşik Kamu İş, TMMOB ve Türk Tabibler Birliğinin öncülüğünde Antalya’da yapılan 1 Mayıs kutlamalarında Miting Tertip komitesi adına konuşmayı yapan Genel-İş üyesi Olcay Şimşek, "Başta kıdem tazminatı olmak üzere işçi hak ve özgürlüklerinde gerilemeye yol açan emeklilikte yaşa takılmamıza neden olan her türlü program ne olursa olsun bizler için IMF programıdır" dedi. "Kıdem tazminatı işçi sınıfının vazgeçilmezidir" diyen Şimşek, "Emeklilikte yaşa takılanların mağduriyeti yetmemiş gibi şimdi de emekli olmayı zorlaştıracak kararlar almayı planlıyorlar" dedi.

Emeklilikte Yaşa Takılanlar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Denizli Temsilciliğinden Durmuş Kartal, konuşmasında kıdem tazminatının fona devri ve zorunlu bireysel emeklilik sistemi (BES) dayatmasına dikkat çekti. Kartal,  “Emekçinin en büyük güvencesi olan kıdem tazminatı adeta kaldırılmak istenmektedir" dedi. EYT sorunun tarihçesine de değinen Kartal, “Haksızlıklara karşı mücadelemize devam edeceğiz" dedi.

TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay, ''bir yerden başlamak lazım. Belki tamamını halledemezsiniz ama bir yerden başlamak şart. Yaşı 45, emekli maaşı yok. İşe almıyorlar. Bu insanlar ne yaşacaklar. Onun için emeklilikte yaşa takılanlarla ilgili br an evvel çözüm bulmak lazım.'' dedi.

KamuMeb.net - özel haber

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.