Öne Çıkanlar altılı masa Özel Öğretim Kurumlarında Yüz Yüze Eğitim Faaliyetleri İşletmelerde Mesleki Eğitimde İş Sağlığı ve Güvenliği 2024 Yılı DENEYAP Teknoloji Atölyeleri Öğrenci Seçme Sınavı Kılavuzu Cumhurbaşkanlığı Kabinesi

CHP'den EYT Açıklaması

KamuMeb.net - CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, "Saray, yine kendini ve etrafını doyurmaya çalışıyor. İkisi de bizden. Biri, daha önce sosyal güvenlik bakanlığı yaptı daha sonra tarım bakanlığı yaptı. Biri de yine bu kentte milletvekilliği yaptı. Yaklaşık 20 kişiye iktidar, 11 bin lira ile 19 bin lira arasında maaş vererek onları ödüllendirdi. Yani kendileri, saraya, çevresine iktidara gelince para var ama iş emekliye gelince, iş yaşa takılan emeklilere gelince, iş köylüye, işçiye gelince ne yazık ki yok. Kime var? Saraya var. Kime var? Yandaşa var. Kime var? Kendisinin değirmenine su taşıyanlar var." dedi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) bir konuşma yapan CHP Adana Milletvekili Müzeyyen Şevkin, "Türkiye'nin kanayan yarası, işsizlik. Gerçek işsizlik rakamları, 9 milyona yaklaştı. Sağlıkta, tarımda, mühendislikte, öğretmenlikte atama yok. Emeklilikte yaşa takılanlara hak teslimi yok. Üniversite mezunlarımız, işsiz, mülakatlarda yandaş torpili var. Kadın ve çocuklara yönelik şiddet, taciz ve tecavüzün alabildiğince arttığı bir dönemi yaşarken iş isterken kimi üniversite mezunu 'kocan çalışıyor ya' cevabı travmanın derinleşmesinden başka bir işe yaramıyor. Tüm bu olumsuzluklar yaşanırken bir de bakıyoruz ki eskilere adeta nur yağdırılıyor." dedi.

Optimar Araştırma Şirketi Başkanı Hilmi Daşdemir, “EYT yasası çözülebilirse Binali Yıldırım’ın hükümetle ilişkileri ve diğer süreçler açısından bakıldığı zaman bu tür konularda da bir uzlaşı yolu bulma noktasında da potansiyeli olduğunu söyleyebiliriz ve önümüzdeki günlerde belki hükümetin bu konuda bir açıklama yapması mümkün olabilir. Buna ilişkin birtakım çalışmalar yapıldığını duyuyoruz zaman zaman. Belki bunu da duyarız yakın zamanda ve İstanbullunun özellikle düşük gelirli olanların hayatını etkileyebilecek ciddi şeyler bu anlamda vaatlerle de karşılaşabiliriz” dedi.

KamuMeb.net - özel haber

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.