Öne Çıkanlar A101 2 Mayıs 2024 Aktüel Ürünler İl İçi Mazeret Tayinleri Yenilikçi Araştıran ve Geliştiren Eğitimciler Derneği öğretmen ÖSYM

EYT 23 Haziran’a Damga Vuracak!

KamuMeb.net - Emeklilikte Yaşa Takılanlar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Genel Başkanı Gönül Boran Özüpak, “Yapılan açıklamalarda ‘Bütçeye yük getirecekler’ ifadelerini biz kabul etmiyoruz. Çünkü 28-30 yıldır çalışma hayatımızda biz fazlaca katkı veren bir kesimiz. Burada bütçe algısının sebebi biz değiliz. ‘Sonrasında bakarız, değerlendiririz’ cümlelerinde de vaat olarak yer almak istemiyoruz. Bizim kazanılmış haklarımızın, mağduriyet yaratılmadan iadesidir bizim talebimiz. Bunu da toplantılarımızda, miting alanlarında, sesimizi duyurabileceğimiz her ortamda dile getiriyoruz.

Sizin Meclis’le tekrardan bir görüşmeniz olacak mı, seçim öncesi?” sorusuna yanıt vererek “Seçim öncesi değil, çünkü tüm Türkiye’yi ilgilendiren çok önemli bir seçim dönemindeyiz. 31 Mart’tan sonrasına yine yapabileceğimiz bir etkinliği de Yenikapı’da gerçekleştirdik. Seçim sonrası tabii ki durmayacağız; Meclis görüşmeleri olabilir, yine miting ve toplantılar olabilir, eylemler olabilir. ‘Burada biz varız, bizi görün’ diyerek haykıracağız” ifadelerini kullandı.

Şimdi tabii ki ortada bir mağduriyet var. Bu mağduriyet, siyasi partilerimizin her seçim dönemlerinde ya beyannamelerinde yer aldı ya alanlarda dile getirdiler. Ama Meclis’in içinde bu mağduriyeti giderebilmek adına maalesef bir birliktelik sağlanamadı. Milliyetçi Hareket Partisi’nin seçim beyannamesinde, artı plan bütçede bir teklifi var olmasına karşılık çekimser oy kullanmasıyla o birliktelik sağlanamadı. EYT, 23 Haziran seçimlerinde kesinlikle etkili olacak çünkü 31 Mart yerel seçimlerine damgamızı vurduk; özellikle büyükşehirlerde ‘Hakkım’ diyen arkadaşlarımızla. Biz siyasi bir oluşumun peşinde değiliz ya da işimiz siyasetle değil ama çözümümüz Meclis’te ve siyasetçilerin çözüm sağlaması gerektiği bir mağduriyetimiz var. Alınan bu 23 Haziran seçim kararında biz İstanbul’da yaşayan EYT’liler olarak önce ‘Hakkımız’ diyeceğiz. Çünkü her ortamda diyoruz ki; ‘Bizi görün, bizi duyun…’ Çözüm aşamasında eğer bir oluşum sağlanacaksa o masanın başında, o masanın yanında olmak istiyoruz; birebir mağduriyetleri biz yaşıyoruz. 23 Haziran’a damgayı vuracak olan EYT’dir. Eşim (Alper Özüpak) en büyük destekçim. Çocuklarımız da artık verdiğimiz mücadelenin nelere sebep olabileceğini anlayacak yaştalar. Oğlum 23 yaşında, kızım 15 yaşında. Ben çalışan bir kadınım. Zor süreçle bu işleri yürütmeye çalışıyoruz. Çok uzun zamandır mücadele veriyoruz ve hep vaat dinliyoruz. Artık vaatlere inanacak, kanacak yaşı da çoktan geçtik. Biz artık icraat bekliyoruz. Nasıl bu yasa bir gecede çıktıysa bir gecede de çözümü sağlanabilir. Sayımız konusunda çok afaki bilgiler var. Bizim çalışmalarımıza göre, 1-1.5 milyon arasında EYT'li var. En son Çalışma Bakanlığı 1 milyon 300 bin kişi açıklaması yaptı. Türkiye'de ve dünyada tekiz. Böyle bir mücadeleyi dernek bazında sürdüren ve böyle bir mağduriyeti yaşayan tek oluşumuz.’’ dedi.

KamuMeb.net - özel haber

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.