Öne Çıkanlar A101 2 Mayıs 2024 Aktüel Ürünler Yenilikçi Araştıran ve Geliştiren Eğitimciler Derneği İl İçi Mazeret Tayinleri öğretmen Hazine ve Maliye Bakanlığı

ALES Muafiyeti Tanınan Uzmanlık Alanları (Uygulamalı Alanlar)

Başkan Vekili Prof. Dr. H. Haldun Göktaş imzalı resmi yazıda ''Öğretim Üyesi Dışındaki Öğretim Elemanı Kadrolarına Yapılacak Atamalarda Uygulanacak Merkezi Sınav İle Giriş Sınavlarına İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik'in 7'nci maddesinin beşinci fıkrası ile 14'üncü maddesi kapsamında ekli listede yer alan meslek yüksekokulu programlarına, karşılarında belirtilen alanlarda lisans mezunu olup belgelendirmek kaydıyla ilgili programın uygulama alanında en az dört yıl mesleki tecrübe sahibi olmak şartıyla ekli listede belirtilen sayıdaki öğretim görevlisi kadrosuna, bu muafiyetten yararlanılmak istenildiği hususunun kadro aktarımı tefliflerinde belirtilmesi kaydıyla ALES Muafiyeti Tanınması ve vakıf yükseköğretim kurumlarının bu muafiyetten yararlanmak için Yükseköğretim Kurulundan izin alması gerektiğine Yürütme Kurulu'nun 8 Mart 2023 tarihli toplantısında karar verilmiştir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.