Öne Çıkanlar Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Bakan Yılmazdan Okullaşma Oranlarını Açıkladı refah payı Sözleşmeli Personel Pozisyon Unvanları ile Asgari Nitelikleri Gösterir (4) Sayılı Cetvel Okul öncesi eğitim

Araştırma Üniversitelerine Kaynak Sağlanacak

Protokol, Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanı İbrahim Şenel ile Yükseköğretim Kurulu Başkanı Erol Özvar tarafından imzalandı. Yükseköğretim Kurulu Başkanı Erol Özvar, ''Program kapsamındaki 23 Araştırma Üniversitemizin On Birinci Kalkınma Planı’nda yer alan öncelikli alanların yanı sıra yetkin oldukları sağlık, ileri teknoloji ve sosyal bilimler alanlarıyla da eşleştirilmeleri gerçekleştirilmiştir. Bu eşleştirmelere ilişkin sonuçları önümüzdeki hafta Erciyes Üniversitesinde yapacağımız toplantıyla kamuoyu ile de paylaşacağız.

Bu destek programı çerçevesinde, bu yıldan itibaren geçerli olmak üzere, yıllık olarak, Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı tarafından her yıl yapılan performans değerlendirmesi sonuçlarına göre, Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı tarafından araştırma üniversitelerine kaynak tahsis edilecektir.

Araştırma Üniversiteleri kendilerine tahsis edilen bu kaynağı, YÖK tarafından eşleştirildikleri alanlardaki bilimsel araştırma projelerinin desteklenmesinde kullanabileceklerdir. Destek Programı kapsamında Strateji ve Bütçe Başkanlığı tarafından üniversitelerimizin BAP bütçelerine kaynak aktarımı yapılacak ve bu kaynak üniversitelerin BAP Yönetmeliği kapsamında kullanılacaktır. Kaynak hemen bu yıl üniversite bütçelerine aktarılacak ve üniversitelerimiz yıl içinde kullanmaya başlayacaklardır.

İmzaladığımız protokolün hayırlı olmasını diliyorum. Yükseköğretime ve araştırmaya her zaman büyük önem veren ve desteklerini bizlerden hiçbir zaman esirgemeyen Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a şükranlarımızı arz ediyorum ve Araştırma Üniversiteleri Destek Programı'nın hazırlanma sürecindeki destek ve katkıları için Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanı Sayın İbrahim Şenel’e ve değerli ekibine de özellikle teşekkür ediyorum.'' dedi.

Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanı İbrahim Şenel, ''Üniversitelerimiz bilgi üretme ve araştırma yapma fonksiyonlarıyla bu amaca ulaşmada en önemli aktörlerdendir. Üniversitelerin Ar-Ge ve yenilik ekosistemindeki rollerinin güçlendirilmesi ve üniversitelerdeki araştırmacı sayısının ve niteliğinin artırılması kritik önemi haizdir.

Bu kapsamda son 20 yılda hükümetlerimiz tarafından bir taraftan kademeli bir biçimde ülke geneline üniversitelerimizin yaygınlaştırılması sağlanmıştır. Diğer taraftan da üniversitelerimizin kalite odaklı gelişimini sağlamak üzere çok çeşitli politikalar hayata geçirilmiştir. Bu politikaların başında üniversitelerimizin araştırma kapasitesini ve yetkinliklerini artırmak gelmektedir.

Bugün imzalayacağımız protokolle, araştırma üniversitelerimizin yetkinliklerinin daha da geliştirilmesi ve uluslararası başarılarının artırılmasını amaçlayan Araştırma Üniversiteleri Destek Programı başlatılarak yeni ve çok önemli bir adım atılmış olacaktır.

Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı ile ortak yürüteceğimiz programla araştırma üniversitelerimize, bilimsel araştırma projeleri için, yıllık performansları dikkate alınarak kaynak tahsisi yapılacaktır.'' dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.