Öne Çıkanlar İl İçi Mazeret Tayinleri Yenilikçi Araştıran ve Geliştiren Eğitimciler Derneği Özel Eğitim Okulları Haftalık Ders Çizelgeleri Hazine ve Maliye Bakanlığı 4B statüsü

Öğrenci Affı İle İlgili Soru Önergesi

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, yeni dönem için öğrenci affını Bakana bir kez daha sordu. Öğrenci affının ne zaman çözüme ulaşacağı merak konusu. CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer tarafından verilen soru önergesinde ''aşağıdaki sorularımın Anayasa'nın 98 ve TBMM İçtüzüğünün 96 ve 99. maddeleri uyarınca T.C. Milli Eğitim Bakanı Sayın Ziya Selçuk tarafından yazılı olarak yanıtlanmasını arz ederim.'' açıklaması yer alırken ''2020*2021 öğretim döneminde okullarına dönebilmeleri için kapsamlı bir öğrenci affı YÖK tarafından gündeme alınmış mıdır? Bakanlık olarak bu yönde bir çalışma yapılmakta mıdır? Öğrenci affı çıkarılması durumunda aftan yararlanması öngörülen kişi sayısı kaçtır?'' soruları yer alıyor.

YÖK BAŞKANI ÖĞRENCİ AFFI KONUSUNDA NE DEMİŞTİ?

Daha önce yaptığı açıklamada öğrenci affı ile ilgili bir çalışmalarının olmadığını, bunun yasama gerektirdiğini belirten Yüksek Öğretim Kurulu Başkanı Yekta Saraç, ‘’son af 500 bin kişiyi sisteme soktu. Eğitim sistemi tek bir pastadır, dilimleri kesilmiştir. Eğitim bizi başarıya endeksli bir şekilde kurgulamamız, popülist yaklaşımlarla kurgulamamamız lazım." demişti.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya, TBMM’de yaptığı konuşmada ‘öğrenci affı’ ile ilgili “Hırlıyı, hırsızı, soyluyu, soysuzu, tosuncuğu affediyorsunuz. ‘Okumak istiyorum, üniversite diploması almak istiyorum, işsiz olacağımı bile bile bunu yapmak istiyorum’ diyen öğrenciyi niye affetmiyoruz?” ifadelerini kullanmıştı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.