Öne Çıkanlar A101 2 Mayıs 2024 Aktüel Ürünler Yenilikçi Araştıran ve Geliştiren Eğitimciler Derneği İl İçi Mazeret Tayinleri Hazine ve Maliye Bakanlığı öğretmen

Memuriyetten Geçen Uzman Çavuşları İlgilendiren Görüş Yazısı

3269 Sayılı Uzman Erbaş Kanunu'nun tabi uzman erbaş olarak görev yapmakta iken kendi isteğiyle sözleşmesini fesheden, bilahare ... Üniversitesi Rektörlüğüne ait memur unvanlı kadroya 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 92'nci maddesi uyarınca açıktan atanan ve halen bu unvanla görev yapmaya devam eden personelin, 3269 Sayılı Kanun'un geçici 5'inci maddesinin ikinci fıkrasında yer alan düzenlemelerden faydalanıp faydalanamayacağı hususunda görüş talep edilen yazımız incelenmiştir.

Bilindiği üzere, 3269 Sayılı Kanun'un geçici 5'inci maddesinin ikinci fıkrası; ''Ayrıca 5'inci maddede 6000 Sayılı Kanun'la yapılan değişiklik kapsamında halen devlet memuru olarak çalışanların emekli aylığına hak kazandıkları tarihe kadar istihdam edilmelerine devam edilir. Bu maddenin yürürlüğe girdiği tarihten itibaren 90 gün içerisinde talepleri halinde aylıkları ek 4'üncü madde esas alınarak ekli (I) Sayılı Cetvele göre yeniden belirlenir ve bunlara bu Kanunda belirtilen derece, kademe, gösterge, ek gösterge ve ek 4'üncü madde hükümleri uygulanır.'' hükmü amirdir.

3269 Sayılı Kanun'un 5'inci maddesinde 6000 Sayılı Kanun'la yapılan değişiklikle, yaş sınırı nedeniyle Türk Silahlı Kuvvetlerinden ayrılacak uzman erbaşlardan isteklilerin, Milli Savunma Bakanlığı, MSB ANT Başkanlığı, Türk Silahlı Kuvvetleri, Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı kadrolarında emekli aylığına hak kazandıkları tarihe kadar devlet memuru olarak istihdam edilebilmelerine imkan tanınmıştır.

Bu itibarla, 3269 Sayılı Kanun'un geçici 5'inci maddesinin ikinci fıkrasının yalnızca mezkur Kanun'un 5'inci maddesinin 6000 Sayılı Kanun'la değişik hali kapsamında emekli aylığına hak kazandıkları tarihe kadar Milli Savunma Bakanlığı, MSB ANT Başkanlığı, Türk Silahlı Kuvvetleri, Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı kadrolarında devlet memuru olarak istihdam edilenlere yönelik düzenlemeler içerdiği anlaşılmakta olup, söz konusu düzenlemelerin uzman erbaş olarak görev yapmaktayken kendi isteğiyle sözleşmesini fesheden ve bilahare 657 Sayılı Kanun'un 92'nci maddesi kapsamında devlet memuru olarak göreve başlayan personel hakkında uygulanmasına mer'i mevzuat çerçevesinde imkan bulunmadığı değerlendirilmektedir.'' denilmiştir.

Anahtar Kelimeler:
MemurUzman çavuşMemuriyet
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.