Öne Çıkanlar altılı masa Tarımda Kullanılan Gübrelerin Piyasa Gözetimi ve Denetimi Yönetmeliği İşletmelerde Mesleki Eğitimde İş Sağlığı ve Güvenliği Özel Öğretim Kurumlarında Yüz Yüze Eğitim Faaliyetleri Cumhurbaşkanlığı Kabinesi

10 Bin TYP Çalışanı Ne Zaman Alınacak? İlan Ne Zaman Yayınlanacak?

TYP, İşsizliğin yoğun olduğu dönemlerde veya yerlerde doğrudan veya yüklenici eli ile toplum yararına bir iş ya da hizmetin gerçekleştirilmesi yoluyla özellikle istihdamında zorluk çekilen işsizlerin çalışma alışkanlık ve disiplininden uzaklaşmalarını engelleyerek iş gücü piyasasına uyumlarını gerçekleştirmek ve bunlara geçici gelir desteği sağlamak amacıyla İŞKUR tarafından uygulanan programlardır.

Kuruma kayıtlı işsiz durumda olan 18 yaşını tamamlamış, emekli ve malul aylığı almayan, öğrenci olmayan, çalışma sonucu elde edilen hane gelirinin net asgari ücretin 1.5 katını aşmayan kişiler katılım sağlayabilir.

Başvuran adaylar noter kurası, liste yöntemi ve yüzde seksen noter kurası yüzde yirmi liste yöntemi ile seçilmektedir.

TYP'ye kadınlar, 35 yaş üstü kişiler, engelliler, eski hükümlüler, terörle mücadelede malul sayılmayacak şekilde yararlananlar başvurabilir.

57 bin 108 okulda 71 bin kadrolu temizlik görevlisi bulunmaktadır. Ayrıca 42 bin temizlik alanı alındığını belirtmiş Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, MEB'in okullarda çalıştırılmak üzere İŞKUR üzerinden 10 bin TYP'li temizlik görevlisi alınacağını ifade etmişti.

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, “İkinci döneme temizlik elemanı takviye yapılması gerektiği ile ilgili sayın bakanımızla (Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı) mutabık kaldık. Onun müjdesini de buradan vermek isterim. İkinci döneme 10 bin daha TYP'den temizlik elemanımızı okullarımıza inşallah kavuşturacağız." demişti.

10 bin TYP çalışanı alımına dair duyuru ve ilan yayınlandığında sitemizden duyuracağız.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.