Öne Çıkanlar A101 Aktüel Ürünler BİM Aktüel Ürünler Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli Turgay Ölüç YSK

12'nci Sınıf Öğrencilerinin Devam - Devamsızlık Durumları (5 Mayıs 2023)

Ortaöğretim Genel Müdürü Bakan a. Halil İbrahim TOPÇU imzalı resmi yazıda ''2022-2023 eğitim ve öğretim yılı ile sınırlı olmak üzere, tüm örgün ortaöğretim kurumlarının 12'nci sınıf öğrencileri hakkındaki 04.05.2023 tarihli ve 75621001 sayılı Makam Oluru ekte gönderilmiş olup ilgililere duyurulması hususunda bilgilerini ve gereğini arz/rica ederim.'' denilmiştir.

Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Genel Müdürlüğü tarafından E-83203306-10.03-75621001 sayılı 4 Mayıs 2023 tarihli 12 nci Sınıf Öğrencilerinin Devam - Devamsızlık Durumları konulu resmi yazı yayınlandı.

Milli Eğitim Bakanı Mahmut ÖZER, Bakan Yardımcısı Osman SEZGİN ve Ortaöğretim Genel Müdürü Halil İbrahim TOPÇU imzalı resmi yazıda ''2022-2023 ders yılı 16 Haziran 2023 tarihinde sona erecek olup öğrencilerin devam-devamsızlık ve başarı durumları Millî Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği hükümlerine göre değerlendirilecektir.

Bakanlığımıza ulaşan öğrenci ve veli taleplerinden 12 nci sınıf öğrencilerinden bazılarının derslerinde başarılı olmalarına rağmen ilgi Yönetmeliğin 36 ncı maddesi kapsamında özürlü-özürsüz toplam devamsızlık süresini aşarak başarısız duruma düştükleri görülmektedir. Bu durumun, söz konusu öğrenciler ve veliler arasında bir tedirginliğe ve kaygıya yol açtığı anlaşılmaktadır.

Bu nedenle, 2022-2023 eğitim ve öğretim yılı ile sınırlı olmak üzere, tüm örgün ortaöğretim kurumlarının 12 nci sınıf öğrencilerinden; ders kesiminin yapılacağı tarih itibarıyla doğrudan sınıf geçerek mezun olabilecek durumda olan ve toplam devamsızlık süresini aşanların, devamlı öğrenciler gibi işleme tabi tutulmalarının, ayrıca dönem puanı oluşmayan ve ilgi Yönetmelik hükümleri gereği devamsızlık nedeni ile başarısız sayılan ancak öğrenim hakkı bulunan öğrencilerin ise velilerinin beyanı esas alınarak öğrenim haklarını kullanmamış sayılmaları ve sonraki öğretim yılında örgün eğitime devam etmelerinin uygun olacağı değerlendirilmektedir.

Makamlarınızca da uygun görüldüğü takdirde, tüm örgün ortaöğretim kurumlarının 12 nci sınıf öğrencilerinden; ders kesiminin yapılacağı tarih itibarıyla doğrudan sınıf geçerek mezun olabilecek durumda olan ve toplam devamsızlık süresini aşanların devamlı öğrenciler gibi değerlendirilmesi, ayrıca dönem puanı oluşmayan ve ilgi Yönetmelik hükümleri gereği devamsızlık nedeni ile başarısız sayılan ancak öğrenim hakkı bulunan öğrencilerin ise velilerinin beyanı esas alınarak öğrenim haklarını kullanmamış sayılmaları ve sonraki öğretim yılında örgün eğitime devam etmeleri hususunu olurlarınıza arz ederim.'' denilmiştir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.