Öne Çıkanlar Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Esasları BİM 12 Ağustos 2022 Aktüel Ürünler Mahalli İdare Birlikleri Personeli engelli Öğretmenlerin Mazerete Bağlı Yer Değiştirme Başvuru Duyurusu

141 Milli Sporcunun Sözleşmeli Öğretmen Olarak Atama Sonuçları

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, sosyal medya hesabından ''Ülkemizin en büyük güç kaynağı gençlerimizin sportif başarısı, emeğin, inancın, mücadelenin ve alından dökülen terin ürünüdür. Göğüslerinde taşıdıkları ay yıldıza layık olmak adına ellerinden gelenin en iyisini yapan milli sporcularımız, evlatlarımıza deneyimlerini aktararak, nitelikli, sağlıklı ve profesyonel sporcular yetiştirmek için güçlü eğitimci kadromuza dahil oluyor. Bu vesileyle atamasını gerçekleştirdiğimiz milli sporcularımızı tebrik ediyor, her birine başarılar diliyorum. Maarif ailemize hoş geldiniz.'' dedi.

Başvurular 18-22 Eylül 2023 tarihleri arasında alındı. Yapılan başvurular, Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Hizmetleri Genel Müdürlüğü'nce 25-29 Eylül 2023 tarihleri arasında değerlendirildi. Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Hizmetleri Genel Müdürlüğünce Yapılan Değerlendirme Doğrultusunda Başvurulara İlişkin Onay/Ret İşlemleri Sonuçları 2 Ekim 2023 tarihinde sistem üzerinden ilan edildi. Başvurusu Reddedilenler İçin Yeniden Başvuru İşlemleri 3 Ekim 2023 tarihinde yapıldı. Başvurusu Reddedilenlerden Yeniden Başvuru Yapanların Başvuruları 4-6 Ekim 2023 tarihleri arasında Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Hizmetleri Genel Müdürlüğünce değerlendirildi. Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Hizmetleri Genel Müdürlüğünce Başvurusu Reddedilenlerden Yeniden Başvuru Yapanlara ilişkin Onay/Ret İşlem Sonuçları 9 Ekim 2023 tarihinde sistem üzerinden ilan edildi. İl Milli Eğitim Müdürlükleri Onay/ Ret İşlemleri 10-13 Ekim 2023 tarihleri arasında yapıldı. Atamalar 17 Ekim 2023 tarihinde sonuçlandırıldı. Atama Kararnamelerinin İl Milli Eğitim Müdürlüklerine gönderilmesi 18 Ekim 2023'dür.

Uluslararası spor müsabakalarında Türkiye'yi temsil eden millî sporculardan beden eğitimi alanında 141 kontenjana atama yapıldı. Öğretmen olarak ataması gerçekleşenler, güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması tamamlandıktan sonra görevlerine başlayabilecek.

Atama Sonuçlarını https://giris.turkiye.gov.tr/Giris/gir?oauthClientId=947e3170-a5fb-11e4-bcd8-0800200c9a66&continue=https%3A%2F%2Fgiris.turkiye.gov.tr%2FOAuth2AuthorizationServer%2FAuthorizationController%3Fresponse_type%3Dcode%26client_id%3D947e3170-a5fb-11e4-bcd8-0800200c9a66%26state%3DrPkaAf3O20g%253DjcFtmhIpFrzgIcW367QfO04jMwnEyuBbMUBVHR88PB8I8AGKu2aAvUYsgwQZ2eZlYxDWKavp8Ryn1wjlZLkEuaP04jPlajfLLXTLr0QJ5D0FhkisE99zFWjZJw%253D%253DuygulamaId%253D2236extraParams%253Dmk%253D1004%26scope%3DAd-Soyad%253BKimlik-Dogrula%253BTemel-Bilgileri%26redirect_uri%3Dhttps%253A%252F%252Fmebbisyd.meb.gov.tr%252Fedevletlogin.aspx linkinden öğrenebilirsiniz.

Atama, Tebligat ve Göreve Başlama

1. Atama işlemleri, başvurusu Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Hizmetleri Genel Müdürlüğü ve il millî eğitim müdürlüklerince onaylananlardan Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Hizmetleri Genel Müdürlüğünün 11.09.2023 tarihli ve E-55713576-622.03-5595315 sayılı yazısı ekinde alınan Ek-2 Millî Sporcuların Atamalarında Esas Alınacak Öncelik Sıralaması Tablosu’nda belirtilen öncelik sıralamasına göre yapılacaktır. Söz konusu Tabloda belirtilen öncelik sıralamasında eşitlik olması hâlinde, atanacak adayın seçiminde mezuniyet tarihi önce olana, bunun da eşit olması hâlinde yaşı büyük olana öncelik verilecektir.

2. Bilgisayar ortamında gerçekleştirilen atama sonuçları, Bakanlığın “personel.meb.gov.tr” internet adresinden duyurulacaktır.

3. İl millî eğitim müdürlükleri, illerine atanan öğretmenler için 7315 sayılı Güvenlik Soruşturması ve Arşiv Araştırması Kanunu, 3 Haziran 2022 tarihli ve 31855 sayılı Resmî Gazetede yayımlanan Güvenlik Soruşturması ve Arşiv Araştırması Yapılmasına Dair Yönetmelik hükümleri doğrultusunda güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması işlemini ivedilikle başlatacaklardır.

4. Güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması tamamlanan adaylardan Güvenlik Soruşturması ve Arşiv Araştırması Yapılmasına Dair Yönetmelik hükümleri doğrultusunda valiliklerde oluşturulan Değerlendirme Komisyonunca göreve başlatılması uygun görülenlere 7201 sayılı Tebligat Kanununa göre tebligat yapılacaktır. Tebligat adresi adayların Elektronik Başvuru Formunda belirttikleri ve atama kararnamesinde yer alan adres olup adresin hatalı, eksik olması veya sonrasında değişmesi durumunda oluşacak hukuki sonuçlardan adaylar sorumlu olacaktır.

5. Değerlendirme Komisyonunca göreve başlatılması uygun görülmeyen adaylar hakkında alınan karar ile bu karara ilişkin nesnel ve gerekçeli değerlendirmeler Bakanlığa bildirilecektir.

6. Güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması işlemlerinin her evresinde ilgili mevzuat hükümlerine göre gizliliğe uyulması gerekmektedir.

7. Göreve başlatılmak üzere atama kararnameleri kendilerine tebliğ edilenlerin 15 günlük yasal süre içerisinde görevlerine başlamaları gerekmektedir. Göreve başlama esnasında adaylardan;

7.1. Aday tarafından başvuru esnasında sisteme girilen/beyan edilen atamaya esas (mezuniyet belgesi veya diploma, varsa formasyon belgesi, varsa denklik belgesi, v.b) belgelerin aslı,

Not: İl millî eğitim müdürlükleri adayın Elektronik Başvuru Formu’ndaki beyan ettiği bilgilerle atamaya esas belgelerin uyuşup uyuşmadığını kontrol edecekler ve atamaya esas belgelerden birer nüsha alarak onaylanıp adayın özlük dosyasında muhafaza etmek üzere saklayacaklardır. Bilgilerin uyuşmaması halinde durum Personel Genel Müdürlüğüne bildirilecektir.

7.2. Son altı ay içinde çekilmiş vesikalık fotoğraf (6 adet),

7.3. Mal bildirim formu (il millî eğitim müdürlüklerinden temin edilecektir),

7.4. Başvuru esnasında Pedagojik Formasyon Belgesi yerine resmî yazı ibraz edenlerden Pedagojik Formasyon Belgesi,

7.5. Sağlık durumu yönünden öğretmenlik görevini yapmasına engel bir durumu olmadığına dair tam teşekküllü bir hastaneden alınacak sağlık kurulu raporu,

DİKKAT: Sağlık kurulu raporu Sağlık Bakanlığının “erapor.saglik.gov.tr/portal/” internet adresinde yer alan “e-Rapor Doğrulama” sisteminde sorgulanacak, bu sistemde doğrulanmayan sağlık kurulu raporları kabul edilmeyecektir.

7.6. Güncel tarihli Adlî Sicil Kaydını gösterir belge istenecektir.

8. Elektronik Başvuru Formundaki beyanları ile ibraz ettikleri belgeler il millî müdürlüklerince değerlendirilecek, göreve başlatılmasına engel hali bulunmayanlar sözleşme yapılarak göreve başlatılacak; göreve başlatılmasında tereddüde düşülenler ise değerlendirilmek üzere Personel Genel Müdürlüğü Öğretmen Atama Daire Başkanlığına bildirilecektir.

9. Göreve başlama esnasında istenilen sağlık durumu yönünden öğretmenlik görevini yapmasına engel bir durumu olmadığına dair tam teşekküllü bir hastaneden alınacak sağlık kurulu raporunda yer alan ifadeler doğrultusunda göreve başlatılmasında tereddüt oluşanlar için il millî eğitim müdürlüğü bünyesinde komisyon oluşturulacak, komisyon tarafından göreve başlatılma kararı alınanlar, bu kararın mülki idare amirince de uygun görülmesi halinde görevine başlatılacak; göreve başlatılması uygun görülmeyenler komisyon kararı ve sağlık kurulu raporu eklenmek suretiyle mülki idare amirinin uygun görüşüyle Personel Genel Müdürlüğü Öğretmen Atama Daire Başkanlığına bildirilecektir.

Göreve Başlamayanlar Hakkında Yapılacak İşlemler

1. Göreve başlatılmak üzere atama kararnameleri kendilerine tebliğ edilenlerden; belge ile ispatı mümkün zorlayıcı sebepler olmaksızın 15 günlük yasal süre içerisinde göreve başlayamayanlar ile belge ile ispatı mümkün zorlayıcı sebepler dâhilinde görevine iki ay içinde başlamayanların atamaları iptal edilecektir. Bu nedenle göreve başlama işlemleri il millî eğitim müdürlüklerince takip edilecek, yasal süresi içerisinde görevine başlamayanların bilgileri tebliğe ilişkin belgelerle birlikte Personel Genel Müdürlüğüne gönderilecektir.

2. Ataması iptal edilenler, bir yıl süreyle sözleşmeli öğretmenlik pozisyonlarına atanmak üzere başvuruda bulunamayacaktır.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.