Öne Çıkanlar A101 2 Mayıs 2024 Aktüel Ürünler İl İçi Mazeret Tayinleri Yenilikçi Araştıran ve Geliştiren Eğitimciler Derneği ÖSYM öğretmen

2. İl Dışı ve Alan Değişikliği Yapılacak Mı?

Bilindiği üzere; Öğretmenlerin İller Arası İsteğe Bağlı ve Zorunlu Çalışma Yükümlülüğüne Bağlı Yer Değiştirme İşlemleri başvuruları 6-10 Ağustos 2020 tarihleri arasında yapılmıştı. Atama Sonuçları 11 Ağustos 2020 tarihinde açıklanmıştı.

2020 Yılı İl Dışı Atamayı (Yer Değiştirme) geride bırakan öğretmenlerden yer değiştirememiş öğretmenler, MEB’e çağrıda bulunarak ikinci kez iller arası yer değiştirme tayin hakkı talep ediyor.

2019 Yılı Alan Değişikliği için birinci aşama olan ön başvuruların sistem üzerinden alınması ve yapılan ön başvuruların incelenerek Eğitim Kurumu, İlçe ve İl Milli Eğitim Müdürlüklerince sistem üzerinden onaylanması ve reddedilmesi süreci 9-13 Aralık 2019 tarihleri arasındaydı. İkinci aşama olan tercih ve atamada tercih başvurularının alınması ve Eğitim Kurumu Müdürlüklerince onaylanması 23-26 Aralık 2019 tarihleri arasındaydı. Ardından başvurular 27 Aralık 2019 tarihine uzatılmıştı. Atamalar ise 31 Aralık 2019 tarihindeydi. Görevden ayrılma ve göreve başlama işlemleri 17 Ocak-3 Şubat 2020 tarihleri arasındaydı.

Sonunda Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, beklenen açıklamayı yaptı.

29 Ağustos 2020 tarihli NTV Canlı Yayınında soruları yanıtlayan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, 2. İl Dışı Atamalar ve Alan Değişikliği ile ilgili soruya da yanıt verdi.

''2. İl Dışı Atamalar Yapılacak Mı?'' sorusuna Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, ''İl, okul ve branş bazında ihtiyaçlara göre atamaları yapıyor. Bazı illerde ihtiyaç varken bazılarında hiç ihtiyaç olmuyor. İkinci bir il dışı ataması talebi doğal. Fakat her öğretmenin olmak istediği yerde olması kolay değil. Bu iş, yer boşalmasıyla alakalı bir şey. Burada da norm fazlası olayı gündeme geliyor.'' yanıtını verdi.

''Alan Değişikliği Yapılacak Mı?'' sorusuna Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, ''alan değişikliği isteği öğretmenler açısından bir taleptir. Bu bizim diğer atamalar gibi düzenli yaptığımız bir şey değil. Arkadaşlar zahmet çekip ikinci bir üniversite okumuşlar. Fakat bu açıkla alakalı. Hangi branştan ne kadar ihtiyacımız var bu da önemli. Konu hakkında çalışmamız devam ediyor.'' şeklinde yanıt verdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.