Öne Çıkanlar altılı masa Özel Öğretim Kurumlarında Yüz Yüze Eğitim Faaliyetleri İşletmelerde Mesleki Eğitimde İş Sağlığı ve Güvenliği 2024 Yılı DENEYAP Teknoloji Atölyeleri Öğrenci Seçme Sınavı Kılavuzu Cumhurbaşkanlığı Kabinesi

2021-2022 Eğitim-Öğretim Yılında Bilişimle Üretim Projesi Kapsamına Alınacak Pilot Okullarının Belirlenmesi Çalışmaları (15 Mart 2021)

Genel Müdür Bakan a. Anıl Yılmaz imzalı resmi yazıda ''14 Ekim 2020 tarihli ve 30706984-604.02-E.14833813 sayılı Bakanlık Oluru ile orta ölçekli olarak 81 ilde 27 ilkokul, 95 ortaokul ve 17 imam hatip ortaokulu olmak üzere toplam 139 okulda kamu, özel sektör iş birliği ile yürütülmekte olan ''Bilişimle Üretim Projesi''nin 2021-2022 Eğitim-Öğretim Yılında ülke genelinde bilgisayar laboratuvarı imkanı ve internet erişimi yeterli olan ilkokullarda mevcut ders programı dahilinde, ortaokul ve imam hatip ortaokullarında ise Bilişim Teknolojileri ve Yazılım Dersi kapsamında uygulanması Bakanlık Makamınca talimatlandırılmıştır.

Bu amaçla, söz konusu okulların bilgisayar laboratuvarı imkanlarının yerinde tespiti için BT İl Koordinatörleri ve FATİH Eğitmenleri görevlendirilerek bir çalışma başlatılmıştır. Yapılacak bu çalışma ile MEİS Modülü ve FATİH Envanter Modüllerinde bünyesinde bilgisayar laboratuvarı ve bilgisayar sayıları görülen okulların mevcut durumu tespit edilecek, bunun yanında her iki modülde de yer almadığı halde ihtiyaca cevap verecek nitelikte bilgisayar laboratuvarı bulunan okulların tespiti yapılacaktır. Bu çalışma sonucunda uygulamaya dahil edilmesi uygun görülen tüm okullarımıza 3B yazıcı ile elektronik eğitim setleri sağlanacak ve Bilişimle Üretim Projesi için özel olarak geliştirilen dijital eğitim içerikleri kullanılacaktır.

Bu sebeple; söz konusu çalışmanın sağlıklı yürütülebilmesi, tespitlerin doğru bir şekilde yapılabilmesi ve 2021-2022 Eğitim-Öğretim yılında başlayacak uygulamaya okulların hazır olabilmesi için okul müdürlerinin bilgilendirilmesi, farklı amaçlarda kullanılmak üzere bilgisayar laboratuvarından bilgisayar çıkarılmaması, çıkarılmış olan bilgisayarların da eğitim-öğretim yılının başlayacağı Eylül ayına kadar bilgisayar laboratuvarlarına taşınması, uygulamaya dahil olmak isteyen ve imkanı bulunan okulların da bu süreçte bilgisayar laboratuvarlarını güçlendirmesi hususunda bilgilerinizi ve gereğini arz/rica ederiz.'' denilmiştir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.