Öne Çıkanlar altılı masa İşletmelerde Mesleki Eğitimde İş Sağlığı ve Güvenliği Özel Öğretim Kurumlarında Yüz Yüze Eğitim Faaliyetleri Cumhurbaşkanlığı Kabinesi Tarımda Kullanılan Gübrelerin Piyasa Gözetimi ve Denetimi Yönetmeliği

2021-Merkezi Sınav Öğrenci Bilgileri ve Sınav Tedbir Hizmetleri (8 Nisan 2021)

Genel Müdür Bakan a. Dr. Sadri ŞENSOY imzalı resmi yazıda "Liselere geçiş sistemi kapsamında yapılacak olan ve 8’inci sınıf öğrencilerinin katılacağı Sınavla Öğrenci Alacak Ortaöğretim Kurumlarına İlişkin Merkezî Sınav, 6 Haziran 2021 Pazar günü yurt içi ve yurt dışı sınav merkezlerinde gerçekleştirilecektir.

Bahsi geçen sınavla ilgili iş ve işlemler e-Okul bilgileri esas alınarak yapılacaktır. Sınav kılavuzunun BAŞVURU İŞLEMLERİ başlığı altında 2.1 maddesinde 'Başvuru işlemleri elektronik ortamda gerçekleştirileceğinden bilgileri güncel olmayan öğrenciler bu durumu, kayıtlı oldukları okul müdürlüklerine bildireceklerdir. Okul müdürlükleri, öğrencilerin bilgilerini (fotoğraf, MERNİS-nüfus kayıtları, zorunlu yabancı dil, muafiyet durumları, denklik kayıtları, sınav tedbir hizmeti gibi) 14 Nisan 2021 tarihine kadar kontrol ederek gerekli güncelleme işlemlerini tamamlayacaklardır. Öğrencilerin elektronik ortamdaki bilgilerinin güncelliğinden okul müdürlükleri sorumlu olacaktır.' ve OKUL MÜDÜRLÜKLERİNİN YAPACAĞI İŞLEMLER başlığı altında '4.6. Okulunda sınav tedbir hizmeti alması gereken özel eğitim ihtiyacı olan öğrencilerin velileri/vasileri ile irtibata geçerek öğrenciye uygun sınav tedbir hizmetini belirlemek ve EK-2 “Sınav Tedbir Hizmetleri Bildirim Formu”na işleyerek ilgili RAM’a göndermek' ifadeleri yer almaktadır.

Merkezi Sınav'da sınav salonlarına yerleştirme işlemleri Bilgi İşlem Genel Müdürlüğü tarafından Genel Müdürlüğümüze gönderilen sınava girecek öğrenciler başvuru bilgilerine göre yapılmaktadır. Özel eğitim ihtiyacı olan öğrencilerin sınav tedbir hizmeti bilgileri de RAM Modülüne işlenen bilgiler alınarak başvuru bilgileri içerisinde Genel Müdürlüğümüze gelmektedir. Bu sebeple EK-2 formlarının son başvuru tarihine kadar RAM müdürlüklerine gönderilmesi ve sınav tedbir hizmeti bilgilerinin RAM modülüne işlenerek başvuru bilgileri içerisinde elektronik ortamda kurumumuza gelmesi gerekmektedir.

Geçen yıl yapılan Merkezi Sınavda okul müdürlüklerince doldurulan EK-2 Sınav Tedbir Hizmetleri Bildirim Formlarının İl Milli Eğitim Müdürlükleri kanalıyla Genel Müdürlüğümüze gönderildiği tespit edilmiştir.

Kılavuzun ÖZEL EĞİTİM İHTİYACI OLAN ÖĞRENCİLERLE İLGİLİ İŞLEMLER başlığı altındaki d maddesindeki 'Okul müdürlükleri tarafından RAM müdürlüklerine gönderilen EK-2 formları, RAM müdürlükleri tarafından saklanacak, ÖDSGM’ye gönderilmeyecektir.' ifadesinde bu formların kurumumuza gönderilmeyeceği açıkça belirtilmiştir.

Sınav tedbir hizmeti bilgilerinin RAM modülüne işlenmesi gerektiğinden Genel Müdürlüğümüze gönderilen EK-2 formlarıyla ilgili herhangi bir işlem yapılmayacaktır. Bahsedilen formların Genel Müdürlüğümüze gönderilmemesi ve e-okul sistemindeki fotoğraf, MERNİS-nüfus kayıtları, zorunlu yabancı dil, muafiyet durumları gibi bilgilerin kontrol edilerek gerekli düzeltmelerin son başvuru tarihinden önce tamamlanması hususlarında; bilgilerinizi ve gereğini rica ederim." denilmiştir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.