Öne Çıkanlar altılı masa İşletmelerde Mesleki Eğitimde İş Sağlığı ve Güvenliği Özel Öğretim Kurumlarında Yüz Yüze Eğitim Faaliyetleri 2024 Yılı DENEYAP Teknoloji Atölyeleri Öğrenci Seçme Sınavı Kılavuzu Cumhurbaşkanlığı Kabinesi

2022 Yılı MEB Öğretmenlik Kariyer Basamakları Yazılı Sınavı (ÖKBYS) Sonuçları AÇIKLANDI

100 soru sorulan 2022 Yılı MEB Öğretmenlik Kariyer Basamakları Yazılı Sınavı (ÖKBYS)'nda engellilere ek süre verildi. Uzman Öğretmenlik Yazılı Sınavı ve Başöğretmenlik Yazılı Sınavı olarak gerçekleştirilen 2022 Yılı MEB Öğretmenlik Kariyer Basamakları Yazılı Sınavı (ÖKBYS) Sonuçları 24 Kasım 2022 tarihinde açıklandı.

2022 - T.C. Millî Eğitim Bakanlığı Öğretmenlik Kariyer Basamakları Sınav Sonucu için https://www.meb.gov.tr/sinavlar/sorgu/ogretmen_kariyer/2022/sonuc_hjty7825/ linkini tıklayınız.

ENGELLİ ADAYLAR SINAV UYGULAMASI

Az Görme Engelli 

Az gören grubuna miyop, hipermetrop, astigmatizm, karma, gözlükle/lensle düzeltilen görme kusurları dâhil edilmemektedir. Az gören adaylar için tek kişilik salonlarda, 18 punto büyüklüğünde soru kitapçığı, normal punto cevap kâğıdı ve kodlayıcı ile sınava girdi ve 20 dakika ek süre verildi.

Total Düzeyde Görme Engelli (Hiç Görmeyen)

Okuyucu ve kodlayıcı eşliğinde tek kişilik salonlarda sınava girdi ve 20 dakika ek süre verildi.

Süreğen Hastalığı Olan

Engelli adaylar, engelleri ile ilgili sürekli kullandıkları araç–gereç ve cihazları kendilerinin getirmesi kaydıyla sınavda kullanabildiler.

Tip 1 diyabet (şeker hastası), astım, tansiyon hastalıklarından dolayı sürekli ilaç kullanan adaylar diğer adaylarla birlikte salonlara yerleştirildi. Adayın başvurusu ve sağlık raporu doğrultusunda sınav komisyonlarınca gerekli tedbirler alınadı.

Tip 1 diyabet (şeker hastası) hastalığı olan adayların yanlarında kutu meyve suyu veya paket içindeki karbonhidrat içeren gıdaları bulundurmalarına ve ani hipoglisemi (şeker düşmesi) durumunda bunları tüketmelerine ve kan şekeri ölçüm cihazı ile kan şekerini ölçmelerine izin verildi. Ayrıca bu adayların hiperglisemi (şeker yükselmesi) durumunda oluşabilecek tuvalet ihtiyacının salon gözetmeninin eşliğinde giderilebilmesi için izin verildi.

* Epilepsi hastalığı olan adaylar tek kişilik salonda sınava alındı.

İşitme Engelli

Engelli adaylar, engelleri ile ilgili sürekli kullandıkları araç–gereç ve cihazları kendilerinin getirmesi kaydıyla sınavda kullanabildiler ve 20 dakika ek süre verildi.

Alt Beden Engelli

Giriş kat salonlarda sınava girdi ve 20 dakika ek süre verildi.

Üst Beden Engelli

Kodlayıcı eşliğinde tek kişilik salonlarda sınava girdi ve 20 dakika ek süre verildi.

Alt ve Üst Beden Engelli

Kodlayıcı eşliğinde giriş kat tek kişilik salonlarda sınava girdi 20 dakika ek süre verildi.

SINAV SONUÇLARININ BİLDİRİLMESİ

Sınav sonuçları 12 Aralık 2022 tarihinden itibaren http://www.meb.gov.tr ve/veya http://odsgm.meb.gov.tr internet adreslerinden ilan edilecektir.

SINAV İTİRAZLARI

a. Adaylar, sınav sorularına, cevap anahtarlarına ve/veya sınav uygulamasına ilişkin itirazlarını, sınav sorularının ve cevap anahtarının http://www.meb.gov.tr ve/veya http://odsgm.meb.gov.tr internet adreslerinden yayımlanmasından itibaren en geç 5 (beş) iş günü içerisinde, sınav sonuçlarına ilişkin itirazlarını ise sonuçların ilan edildiği tarihten itibaren 5 (beş) iş günü içerisinde; T.C. Ziraat Bankası, Türkiye Vakıflar Bankası ve Halk Bankası şubelerinden herhangi birine kendisine ait T.C. kimlik numarası ile KDV dâhil 30 (otuz) TL itiraz ücreti yatırarak e-İtiraz Modülü (https://eitiraz.meb.gov.tr) üzerinden yapacaklardır. Adaylar belirlenen itiraz süresi dışında itiraz başvurusu yapamayacaklardır. Dilekçe ve faksla yapılan itirazlar dikkate alınmayacaktır.

b. İtirazlara yönelik tüm sonuçlar adaylara ÖDSGM tarafından bildirilecektir.

c. Başvurusu ya da sınavı geçersiz sayılan, sınava girmeyen, sınava alınmayan ya da sınavdan çıkarılan adayların bu konuyla ilgili itiraz başvuruları dikkate alınmayacaktır.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.