Öne Çıkanlar Koronavirüs Mahmut Özer Ali Yalçın TRT EBA TV Fahrettin Koca

2022 Yılı Öğretmenlerin Alan Değişikliği Atama Sonuçları

Ön Başvuruları 7-11 Şubat 2022 tarihleri arasında alınan; tercih başvuruları 21-25 Şubat 2022 tarihleri arasında yapılan 2022 Yılı Alan Değişikliği Atamaları 1 Mart 2022 tarihinde gerçekleştirildi. Görevden ayrılma ve göreve başlama işlemleri 17 Haziran 2022 tarihi itibarıyla yapılabilecek.

Atama işlemleri, başvurusu onaylananların tercihleri de dikkate alınmak suretiyle hizmet puanı üstünlüğüne göre yapıldı. Hizmet puanlarının hesabında alan değişikliği ön başvurusunun son günü esas alındı. Hizmet puanlarının eşit olması durumunda sırasıyla öğretmenlikteki hizmet süresi fazla olana, öğretmenliğe daha önce başlayana öncelik verildi, eşitliğin devamı halinde ise atanacak öğretmen bilgisayar kurası ile belirlendi. Öğretmenlikte hizmet süresinin hesabında alan değişikliği ön başvurusunun son günü esas alınmış olup bu sürelere Bakanlığımıza bağlı resmî eğitim kurumlarında kadrolu ve 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 4/B maddesi kapsamında sözleşmeli statüde geçen süreler dâhil edilmiştir.

DİĞER HUSUSLAR

1. Ön başvuruları incelemek/onaylamak/reddetmek üzere il millî eğitim müdürlüklerinde birim amirinin (il millî eğitim müdür yardımcısı/şube müdürü) başkanlığında komisyon kurulacaktır.

2. Elektronik Ön Başvuru Formu ve Elektronik Tercih Formu haricinde veya süresi dışında yapılan, okul, ilçe ve il millî eğitim müdürlüklerince onaylanmamış olan, atama alanı ve mezun olduğu yükseköğretim programı yanlış girilerek yapılan başvurular ile başvuru şartlarını taşımadığı hâlde gerçeğe aykırı belgeyle ya da evrakta tahrifat yaparak, gerçek durumunu gizleyerek yapılan başvurular ve buna bağlı gerçekleştirilmiş tüm işlemler geçersiz sayılacaktır.

3. Eğitim kurumu yöneticilerinden görevli oldukları eğitim kurumunda öğrenimleri itibarıyla geçebilecekleri alanda boş norm kadro bulunması, bu alandaki boş norm kadronun tercihe açılması ve eğitim kurumu yöneticisi tarafından tercih edilmesi durumunda hizmet puanı üstünlüğüne göre alan değişikliğine hak kazananların yöneticilik görevleri üzerinde bırakılarak alan değişikliği işlemleri gerçekleştirilecektir. Kadrolarının bulunduğu eğitim kurumu dışındaki diğer eğitim kurumlarını tercih ederek alan değişikliğine hak kazanan yöneticilerin ise yöneticilik görevleri sona erecektir.

4. Kadroları okul ve kurumlarda olup Bakanlığımızın merkez ve merkeze bağlı taşra teşkilatında geçici görevlendirilen öğretmenlerden alan değişikliği gerçekleştirilenlerin geçici görevlendirmeleri sona erdirilerek yeni görevlerine başlamaları sağlanacaktır.

5. Alan değişikliği gerçekleştirilen öğretmenlerin alan değişiklikleri iptal edilmeyecektir. Ancak gerekli şartları taşımadığı sonradan anlaşılanların alan değişikliği iptal edilecektir.

TEBLİGAT ve GÖREVE BAŞLAMA

1. Alan değişikliği işlemi yapılan öğretmenlerin kararnameleri Bakanlığımızca sistem üzerinden il millî eğitim müdürlüklerine, il millî eğitim müdürlükleri tarafından da ilgili okul/kurum müdürlüklerine gönderilecektir.

2. Alan değişikliği işlemi gerçekleşen öğretmenlere okul/kurum müdürlüklerince tebligat yapılacak ve tebligata ilişkin belge okul/kurum müdürlüklerinde muhafaza edilecektir.

3. Ayrılma ve başlama işlemleri E. Başvuru ve Atama Takvimi’nde belirtilen tarih itibarıyla gerçekleştirilecektir.

Atama sonucunu e-Devlet kullanıcı hesabınız ile öğrenmek için https://pbsm.meb.gov.tr/sonuc/

Atama sonucunu MEBBİS kullanıcı hesabınız ile öğrenmek için https://pbs.meb.gov.tr/

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.