Öne Çıkanlar öğretmen Sağlık Bakanlığı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan sözleşmeli personel Hazine ve Maliye Bakanlığı

2023 Yılı İl İçi İsteğe Bağlı Bilim ve Sanat Merkezleri Arasında Yer Değiştirme Duyurusu

İl içi yer değiştirme işlemleri başvuruların kabul edilmesi, tercih ve onay süreci işlemleri 22-26 Aralık 2023 tarihleri arasında gerçekleştirilecektir. Atama sonuçları, 29 Aralık 2023 tarihinde personel.meb.gov.tr adresinde yayınlanacaktır.

Yer değiştirmesi yapılan öğretmenlerin tebligat, ayrılma ve başlama işlemleri 22 Ocak 2024 - 2 Şubat 2024 tarihleri arasında yapılacaktır.

Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğüne bağlı birden fazla bilim ve sanat merkezinin bulunduğu illerdeki bilim ve sanat merkezlerinde görev yapan kadrolu öğretmenlerin "2023 yılı İl İçi İsteğe Bağlı Bilim ve Sanat Merkezleri Arasında Yer Değiştirme İşlemleri" 17/04/2015 tarihli ve 29329 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmen Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği doğrultusunda aşağıda belirtilen açıklamalar çerçevesinde yapılacaktır.

1. Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren bilim ve sanat merkezlerinde kadrolu olarak görev yapan öğretmenlerden 31 Aralık 2023 tarihi itibarıyla bulundukları bilim ve sanat merkezinde en az 3 yıllık çalışma süresini tamamlayanlar bu duyuru kapsamında bilim ve sanat merkezlerine il içinde yer değiştirme isteğinde bulunabileceklerdir.

2. Üç yıllık sürenin hesabında öğretmenin;

a) Kadrosunun bulunduğu bilim ve sanat merkezinde fiilen öğretmen olarak geçirdiği süreler ile kadrosu bilim ve sanat merkezlerinde bulunurken diğer eğitim kurumlarında ders okutmak suretiyle görevlendirildiği ya da bilim ve sanat merkezi yöneticisi olarak görevlendirildiği süreler dahîl edilecektir.

b) Görevli oldukları eğitim kurumunun dönüştürülmesi, kapanması ve çeşitli nedenlere bağlı olarak resen görev yerleri değiştirilen öğretmenlerin bulundukları bilim ve sanat merkezlerinde ve daha önceki bilim ve sanat merkezinde geçen hizmet süresi, birlikte değerlendirilecektir.

3. Bu duyuru kapsamındaki başvurularda öğretmenlerin hizmet süresi ve puan hesaplamalarında başvuru tarihinin son günü dikkate alınacaktır.

4. Halen bilim ve sanat merkezlerinde görev yapmakta olan yöneticiler daha önce bilim ve sanat merkezlerinde öğretmenlik yapmış olmak koşulu ile üç yıllık süre şartı aranmaksızın bu duyuru kapsamında başvuruda bulunabilecektir.

5. Bu duyuruda yer alan şartları taşıyan kadrosu bilim ve sanat merkezinde olan öğretmenlerden Bakanlık veya diğer kamu kurum ve kuruluşlarında görevlendirilenler görevlendirmeleri sona ermedikçe yer değiştirme başvurusunda bulunamayacaktır.

6. Bilim ve sanat merkezi öğretmeni olarak görev yaparken soruşturma sonucu görev yeri değiştirilen ve başka bilim ve sanat merkezinde kadrolu olarak görev yapmaya devam eden bilim ve sanat merkezi öğretmenleri, daha önce görev yaptıkları bilim ve sanat merkezine, ilçe dışına yer değişikliği yapılanlar daha önce görev yaptıkları ilçedeki bilim ve sanat merkezlerine yer değişikliği başvurusunda bulunamayacaklardır.

7. Yurt dışında görevlendirilen ve aylıksız izinde olan bilim ve sanat merkezi öğretmenleri 2 Şubat 2024’e kadar göreve başlayacaklarını belgelendirdikleri takdirde ve diğer şartları taşımaları hâlinde isteğe bağlı yer değiştirme başvurusunda bulunabileceklerdir.

8. Yer değiştirme isteğinde bulunacak bilim ve sanat merkezleri öğretmenleri elektronik başvuru formuna yansıyacak kimlik, öğrenim, atama alanı, hizmet süresi, hizmet puanı ve benzeri özlük bilgilerini başvuru yapmadan önce MEBBİS e-personel modülünden kontrol ederek varsa yanlış veya eksik bilgilerin düzeltilmesini dilekçe ile ilçe ve il millî eğitim müdürlüklerinden talep edebileceklerdir.

9. Başvuruları elektronik ortamda ekteki takvim doğrultusunda “Başvuruların Kabul Edilmesi, Tercih ve Onay” sürecinde sırasıyla bilim ve sanat merkezi müdürlüğü, ilçe ve il millî eğitim müdürlükleri onaylayacaktır. Başvuruların onaylanmasından ve reddedilmesinden sırasıyla bilim ve sanat merkezi müdürlüğü, ilçe ve il millî eğitim müdürlüğü yöneticileri yetkili ve sorumlu olacaktır. Bu birimlerin herhangi biri tarafından onaylanmayan başvurular geçersiz sayılacaktır.

10. Başvuru süresi içinde öğretmenler, görevli oldukları eğitim kurumuna ya da kadrolarının bulunduğu il/ilçe millî eğitim müdürlüğüne dilekçe vermek suretiyle yer değiştirme başvurusunu elektronik ortamda iptal ettirebileceklerdir.

11. Yer değiştirme işlemleri öğretmenlerin atanmak istedikleri bilim ve sanat merkezlerindeki norm kadrosu boş bulunan eğitim kurumları ile muhtemel boşalacak eğitim kurumlarına ve öğretmenlerin il içi yer değiştirmesiyle boşalan eğitim kurumlarına öğretmenlerin tercihleri dikkate alınarak hizmet puanı üstünlüğüne göre Bakanlığımızca yapılacaktır. Hizmet puanının eşitliği halinde sırasıyla; öğretmenlikteki hizmet süresi fazla olana, öğretmenliğe daha önce başlayana öncelik verilecek; eşitliğin devamı halinde ise atanacak öğretmen bilgisayar kurası ile belirlenecektir.

12. Yer değiştirme isteğinde bulunup görev yeri değişen öğretmenlerin yer değiştirme işlemleri iptal edilmeyecektir. Öğretmenlerin başvuru yaparken bu hususu göz önünde bulundurmaları gerekmektedir.

13. Bu duyuru kapsamında yer değiştirme ile ilgili başvuruların alınması, kontenjanların belirlenmesi ve ilanı, tercihlerin alınması aşamaları Bakanlığımız Personel Genel Müdürlüğü ile Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü arasında koordine kurulmak suretiyle gerçekleştirilecektir.

14. Yer değiştirme başvurularına ilişkin tereddütler öncelikle il millî eğitim müdürlüklerince giderilecek; bu şekilde giderilemeyen tereddütler ise ilgili Genel Müdürlüğe bildirilecektir. Yukarıda belirtilen açıklamalarda yer almayan hususlarda Millî Eğitim Bakanlığı Öğretmen Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği hükümleri esas alınacaktır.

15. Yer değiştirme sonuçları Personel Genel Müdürlüğünce atama iş ve işlemleri tamamlandıktan sonra personel.meb.gov.tr adresinde yayımlanacaktır.

Duyuruya https://orgm.meb.gov.tr/meb_iys_dosyalar/2023_12/18145033_bilsemiliciyerdegistirmeduyurusu.pdf linkinden ulaşabilirsiniz.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.