Öne Çıkanlar altılı masa İşletmelerde Mesleki Eğitimde İş Sağlığı ve Güvenliği Özel Öğretim Kurumlarında Yüz Yüze Eğitim Faaliyetleri 2024 Yılı DENEYAP Teknoloji Atölyeleri Öğrenci Seçme Sınavı Kılavuzu Cumhurbaşkanlığı Kabinesi

24 Kasım Öğretmenler Günü'ne İlişkin Resmi Yazı

Genel Müdür Bakan a. Doç. Dr. Adnan BOYACI imzalı resmi yazıda ‘’Milli Eğitim Bakanlığı koordinesinde yapılacak Öğretmenler Günü kutlama ve etkinlikleri, 2023 Eğitim Vizyonu'nun ana aktörü olan öğretmenlerin ve öğretmenlik mesleğinin toplumdaki algısının yükseltilmesine katkı sağlayacak, moral ve motivasyonlarını artıracak, birlik ve beraberliğini pekiştirecek programlarla, yurt içinde ve dış temsilciliklerimizde; Covid-19 salgınının ülkemizde yayılımının en aza indirilmesi, bu salgınla mücadeleyi ve salgının etkilerinin azaltılmasına yönelik faaliyetleri zafiyete uğratmayacak şekilde 15 Ekim 2019 tarihli ve 30919 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan ''Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmenler Günü Kutlama Yönetmeliği'' ve ilgi 18 Eylül 2020 tarihli ve 2020/6 sayılı ''24 Kasım Öğretmenler Günü'' konulu Genelge hükümleri doğrultusunda kutlanacaktır.

İl/İlçe milli eğitim müdürlüklerince 24 Kasım günü gerçekleştirilecek çelenk sunma töreni, sosyal mesafeye dikkat edilerek asgari personelin katılımı ile gerçekleştirilecektir. Ulaşım ve salgının seyri nedeni ile çelenk koyma töreni yapılamayacak il/ilçelerde mülki amirin talimatına göre hareket edilmesi gerekmektedir.

24 Kasım Öğretmenler Günü salon programları mümkün olduğunca açık alanda, temizlik, maske ve fiziki mesafe kullarına uygun şekilde kutlama kurullarına uygun görülen sınırlı sayıda katılımcı ile icra edilecektir.

Ayrıca 18 Eylül 2020 tarihli ve 2020/6 sayılı ''24 Kasım Öğretmenler Günü'' konulu Genelge’nin 16’ncı maddesi uyarınca il temsilcisi öğretmen olarak belirlenen öğretmenler, Covid-19 salgınına yönelik alınan tedbirler doğrultusunda Ankara'da gerçekleştirilecek törenlerde yer almayacak, temsilci öğretmenler ile çevrimiçi bağlantı gerçekleştirilecektir.'' denilmiştir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.