Öne Çıkanlar altılı masa 2024 Yılı DENEYAP Teknoloji Atölyeleri Öğrenci Seçme Sınavı Kılavuzu Özel Öğretim Kurumlarında Yüz Yüze Eğitim Faaliyetleri İşletmelerde Mesleki Eğitimde İş Sağlığı ve Güvenliği Cumhurbaşkanlığı Kabinesi

39 Soru ve Cevap İle Telafide Ben de Varım Programı

Konuya ilişkin Telafide Ben de Varım Programı'nın ne zaman ve nasıl yapılacağı, kimlerin katılabileceği, nerede yapılacağı gibi  sıkça sorulan sorular yer aldı.

SORU-1 : Telafide Ben de Varım Programı kapsamında yürütülen kişisel veri işleme faaliyetlerinde yer alan usul ve esaslarda uyulması gereken kurallar nelerdir?

CEVAP-1 : Bu program kapsamında yürütülen kişisel veri işleme faaliyetlerinde 24/03/2016 tarihli ve 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu ile bu Kanun'a dayanılarak çıkarılan ilgili mevzuatta yer alan usul ve esaslara uyulması zorunludur.

SORU-2 : Telafide Ben de Varım Programı hangi tarihlerde uygulanmaya başlayacaktır?

CEVAP-2 : Telafide Ben de Varım Programı yaz uygulaması kapsamında 21 Haziran-2 Temmuz 2021 tarihleri arasında başvuru ve planlama iş ve işlemleri tamamlanacaktır. Eğitim faaliyetleri ise ülke genelinde 5 Temmuz-31 Ağustos 2021 tarihleri arasında il/ilçe milli Eğitim Müdürlükleri koordinesinde başlayacaktır.

SORU-3 : Telafide Ben de Varım Programı kapsamında düzenlenecek eğitim faaliyetleri nelerdir?

CEVAP-3 : Öğrencilere ilgi alanları doğrultusunda beceriler kazandırmak, yeteneklerini sergilemesine imkan vermek, özgüven ve sorumluluk duygusu geliştirmek; evrensel, milli, manevi ve kültürel değerleri yaşatmak, yaygınlaştırmak ve bu değerlerin yeni nesillere aktarımını sağlamak, öğrencilerde gönüllülük bilincini özendirmek, doğa ve çevre bilinci vb. konularda farkındalık oluşturmak amacıyla fiziksel, sosyal, duygusal ve akademik gelişim alanlarında eğitim faaliyetleri yapılır.

Öğretmen ve okul yöneticilerinin sürekli mesleki ve bireysel gelişimlerinin desteklenmesi amacıyla bilimsel, sosyal, kültürel, sanatsal ve sportif eğitim faaliyetleri yapılır.

Velilere ilgi alanlarına yönelik beceriler kazandırmak, çocukları ile etkili ve verimli zaman geçirmelerini sağlamak, okul aile etkileşimini ve iletişimini artırmak, çocukların bilişsel, sosyal, duygusal gelişimlerine katkı sağlamak amacıyla hayat boyu öğrenme ilkesi doğrultusunda bilişsel, sosyal, kültürel, sanatsal ve sportif eğitim faaliyetleri yapılır.

SORU-4 : Telafide Ben de Varım Programı kimleri kapsamaktadır?

CEVAP-4 : Telafide Ben de Varım Programı gönüllülük esasına göre öğrenci, öğretmen ve velilere yönelik eğitim faaliyetlerini kapsamaktadır.

SORU-5 : Telafide Ben de Varım Programında öğrenciler için hangi programlar uygulanacaktır?

CEVAP-5 : Fiziksel, sosyal, duygusal, akademik gelişim ve özel eğitime ihtiyacı olan öğrenciler için etkinlikler yapılacaktır. Bu etkinlikler okul tarafından seçilecek ve bunlar başvuru ekranından görülebilecektir.

SORU-6 : Faaliyetlere katılmak zorunlu mudur?

CEVAP-6 : Telafi programına katılım öğrenci, öğretmen ve veliler için gönüllülük esasına göre gerçekleştirilir.

SORU-7 : Faaliyetin düzenlenebilmesi için en az kaç katılımcı olması gerekir?

CEVAP-7 : Eğitim faaliyetinin açılabilmesi için en az 12 kişilik öğrenci grubunun oluşması gerekir. Ancak özel eğitim öğrencilerine açılacak faaliyetlerde alanın özelliği gereği sayı sınırlaması aranmaz.

SORU-8 : Faaliyete katılacak öğrencilerden veli izin belgesi alınması zorunlu mudur?

CEVAP-8 : Faaliyete katılacak öğrencilerden veli izin belgesi alınması zorunludur.

SORU-9 : Öğrenci ve veliler başvurularını nasıl yapacaktır?

CEVAP-9 : Eğitim faaliyetlerine katılmak isteyen öğrencilerin velileri veli izin belgeleri ile eğitim faaliyetlerinin açıldığı okula başvurularını yapabileceklerdir. Eğitim faaliyetine katılmak isteyen veliler ise yine faaliyetin açıldığı okula başvuru yapabilecektir.

SORU-10 : Öğrenci, veli ve öğretmenler faaliyetlere istedikleri ilden katılabilecekler midir?

CEVAP-10 : Öğrenci ve veliler istedikleri ilde eğitim faaliyetlerine katılabileceklerdir. Öğretmenler ise MEBBİS şifreleri ile sisteme giriş yaparak görev yaptıkları okul/ilçe/il programlarında tanımlanan eğitim faaliyetleri için görev talebinde bulunabileceklerdir.

Tüm soru ve cevaplar için : https://nevsehir.meb.gov.tr/meb_iys_dosyalar/2021_07/01133736_Telafi_Soru_Cevap_30.06.2021.pdf

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.