Öne Çıkanlar Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Esasları Mahalli İdare Birlikleri Personeli engelli BİM 12 Ağustos 2022 Aktüel Ürünler Öğretmenlerin Mazerete Bağlı Yer Değiştirme Başvuru Duyurusu

Bakan Özer'den Eğitim ve Öğretim ile Nakil Açıklaması

Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenin afetzedelerin konakladığı Ankara'nın Çubuk ilçesinde bulunan öğrenci yurtlarına misafir olan Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer ve Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, önemli açıklamalarda bulundular.

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, ''Biz şu anda 465 bin vatandaşımıza konaklama imkânı sağlıyoruz ve inşallah, pazartesi günü 71 ilde eğitim öğretime başlıyoruz. 10 ille ilgili çalışmaları da nihayetlendirdik. 10 ilde hangi illerimizde, ilçelerimizde eğitim öğretime başlayacağımızı da salı günü itibarıyla açıklayacağız.

10 ildeki depremzede vatandaşlarımızın istemeleri durumunda diğer illere çocuklarının nakillerini de aldırabilmeleri ile ilgili süreci başlatmıştık. Bu kapsamda şu ana kadar 35 bin 24 öğrencimiz, diğer illere nakillerini aldırdı. Bu illerde misafir olan vatandaşlarımız ağırlıklı olarak Gençlik ve Spor Bakanlığının yurtlarında kalıyor. Sayın Bakanımızla görüştük. Artık Millî Eğitim Bakanlığının tüm imkânlarıyla bu yurtlarda çocuklarımızın nakillerini otomatik olarak burada tamamlayacağız. Yani vatandaşlarımız çocuklarının nakillerini almayla ilgili ekstra bir çaba içerisine girmeyecekler. Yine deprem bölgesindeki 8 ve 12. sınıftaki çocuklarımızın sınavlarına destek olmak için tüm ders kitaplarını ve yardımcı kaynaklarını bastırdık. Önümüzdeki hafta itibarıyla tüm öğrencilerimize dağıtacağız.'' dedi.

Başkent Öğretmenevindeki depremzedelerle bir araya gelen Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, ''Depremin ilk gününden itibaren bütün arkadaşlarımız sahadalar. Günde 2 milyon kişilik sıcak yemek ulaştırıyoruz depremzedelere. Günde 1 milyon 800 bin ekmek üretiliyor. 465 bin vatandaşımıza ev sahipliği yapıyoruz okullarımızda, öğretmenevlerimizde, YBO'larımızda... 465 bin vatandaşımızın her türlü yeme içme dâhil her türlü ihtiyaçlarını biz karşılıyoruz. Öğretmenlerimiz arama kurtarma çalışmalarına destek veriyor. Meslek liseleri çadır üretiyor, uyku tulumları üretiyor. Halk eğitimi merkezleri, olgunlaşma enstitüleri tüm imkânlarla yaraları sarmaya çalışıyor.

Sağlık Bakanlığımız her türlü imkânıyla sadece öğretmenlerimiz değil, tüm vatandaşlarımızın tedavisiyle ilgili gerçekten çok büyük fedakârlık gösteriyor.

Depremzede öğretmenlerimizin nakilleriyle,  görevlendirmeleriyle ilgili tüm süreçleri nihayetlendirdik. İnşallah, hafta sonu açıklayacağız. Dolayısıyla depremzede öğretmenlerimizin diğer illere görevlendirilmesiyle ilgili beklenen süreci de böylece başlatmış olacağız. Ama en önemlisi ister depremzede olsun ister diğer bölgelerde olsun, tüm öğretmenlerimizle birlikte inşallah eğitim öğretimini bir an evvel hızlı bir şekilde ama güvenli bir şekilde, sağlıklı bir şekilde başlatmak için de çaba sarf ediyoruz.

Bugün itibarıyla Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığımız, bölgedeki okullarımızın hasar tespitlerini tamamlayacak. İnşallah, hafta sonu da çalışmalarımıza devam edeceğiz ve 1 Mart'tan sonra 10 ilde hangi illerde, hangi ilçelerde eğitim öğretime başlayacağımızı da tüm kamuoyuyla paylaşacağız. İsteğimiz, özellikle deprem bölgesinde eğitim öğretimi bir an evvel normalleştirmek.'' demişti.

Malatya'da İtfaiye AFAD Koordinasyon Merkezinde 15 Şubat 2023 tarihinde Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, önemli açıklamalarda bulunmuştu.

Özel öğretim kurumlarının yüzde 3 olan tam bursluluk kapasitesinin depremzedeler için artırılıp yüzde 10'a çıkarıldığını anımsatarak bu kapsamda özel öğretim kurumlarında 110 bin 735 ilave kapasite oluşturulduğunu, şu ana kadar 2 bin 332 öğrencinin yararlandığını belirten Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, ''Amacımız, vatandaşlarımızın sağlam olan binalara ve konteyner kentlere nakillerini sağlamak. Gerçekten Malatya bu bağlamda çok hızlı ilerledi.

İsteğimiz; Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından hasar tespiti yapılarak sağlam raporu verilen tüm binalara vatandaşlarımızın hızlı bir şekilde geçişlerini sağlamak ve hayatın normal akışını bir an evvel tekrar hayata geçirmek.

Bu 10 ilde 3 milyon 784 bin 411 öğrencimiz var. 212 bin 992 öğretmenimiz görev veriyor. Daha önce almış olduğumuz kararları açıklamıştık. Yani ikinci dönem 10 ilde tüm sınıf ve kademelerde devam şartı aranmayacak. 10 ilde kurulan çadır merkezleri, yurtlar ve konteyner merkezlerini taşımalı eğitim kapsamına aldık. Yani orada kalan öğrencilerimizi biz ücretsiz olarak okullarımıza götüreceğiz. Sıcak yemeklerini vereceğiz ve tekrar kaldıkları yerlere taşımasını sağlayacağız. Yine ailelerin de istemeleri durumunda çocuklarını diğer illere, 71 ile taşımayla ilgili süreci başlattık. Bu kapsamda ilkokul, ortaokul ve lisede bu 3 milyon 784 bin 411 öğrencimizin 71 ile naklini sağlayacak kadar kapasiteye oluşturduk. Şu ana kadar bu imkândan 5 bin 836 öğrencimiz yararlandı.

Şu an itibarıyla 4 bin rehber öğretmen ve psikolojik danışmanımız sahada hizmet veriyor. Vatandaşlarımıza ve çocuklarımıza, psikososyal sağlamlıklarını güçlendirmek için her türlü katkıyı veriyor. Bugün itibariyle bu sayıyı 5 bine çıkartacağız. Sadece Malatya'da değil, 10 ilimizde kurulan çadır kentlerde ve konteyner merkezlerinde psikososyal destek çadırları oluşturduk. Burada rehber öğretmenlerimiz, psikolojik danışmanlarımız ve Kültür ve Turizm Bakanlığımızın tüm ekipleri kütüphaneyle ilgili, kitaplarla ilgili destek veren tüm ekipleriyle birlikte bu çadırlarda çocuklarımıza psikososyal sağlamlıklarını güçlendirmek için her türlü desteği veriyoruz. Kültür ve Turizm Bakanlığımızın tüm sanatçıları orada çocuklarımıza aktiviteler yapıyorlar, oyunlar oynatıyorlar. Şu ana kadar bu kapsamda 355 tane psikososyal destek çadırı kurduk. İnşallah, cuma gününe kadar 10 ildeki çadır kentlerin, konteynır merkezlerin ve toplanma yerlerinin tamamında psikososyal destek çadırlarının kurulumunu tamamlayacağız.

Ücret karşılığı derse giren ücretli öğretmenler ve usta öğreticiler de deprem nedeniyle eğitim ara verilen günlerde ücretlerinin tamamını alacaklar.

Tüm binaların hasar tespiti Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığımız tarafından cuma gününe kadar tamamlanmış olacak. Önümüzdeki hafta itibarıyla bu 10 ildeki eğitim planlamasına yönelik hangi ilçelerde, hangi bölgelerde okullarımızı açacağımıza dair tüm çalışmayı hafta sonu itibarıyla tamamlayacağız. İnşallah, önümüzdeki hafta itibariyla bu çalışmaların sonuçlarını da tüm vatandaşlarımızla paylaşacağız. Yine bu kapsamda burada depremzede öğretmenlerimizin ve idari personelimizin diğer illere görevlendirme talepleriyle ilgili, özür tayinleriyle ilgili, diğer illerden buraya gelecek öğretmenlerle ilgili çalışmalarımız da devam ediyor. Onların planlamasını, inşallah, önümüzdeki hafta itibarıyla paylaşacağız. 71 ilde 20 Şubat tarihi itibarıyla eğitim öğretime başlıyoruz. Bizim hayatı normalleştirebilmemiz için öncelikli olarak eğitimi normalleştirmemiz gerekiyor çünkü Millî Eğitim Bakanlığı, Türkiye'nin örneklemi değil, evreni. 20 milyon öğrencisi, 1,2 milyon öğretmeni ile nasıl covid sürecinde hızlı bir şekilde normalleşmeyi sağlayarak Türkiye'nin normalleşmesine katkı sunduysak aynı yaklaşımı, aynı deneyimi, inşallah, bu süreçte de uygulayacağız. İl bazlı, ilçe bazlı karar vermeyip okul temelli bir şekilde açma kapamaları yaptıysak aynı deneyimi bu deprem sürecinde de depremzede olan 10 ilimizde uygulayacağız. Devletimiz tüm imkânlarıyla sahada. İnşallah, hızlı bir şekilde birlik beraberlik içinde bu süreçleri atlatacağız. Çok daha güçlü bir şekilde önümüze bakacağız. Burada çok başarılı bir koordinasyon var. Sayın Bakanımız, Valilerimiz, Milletvekillerimiz, Büyükşehir Belediye Başkanımız, 2. Ordu Komutanımız, Jandarma Komutanımız, İl Emniyet Müdürümüz diğer tüm birimler ile çok başarılı bir şekilde süreçleri yönetiyor. İnşallah, sahadaki o çadırları yavaş yavaş normalleştirip diğer ihtiyaç olan o bölgelere, illere de naklini sağlayacağız. Tekrar başımız sağ olsun.'' demişti.

16 Şubat 2023 tarihinde Millî Eğitim Bakanlığı Tevfik İleri Toplantı Salonu'nda Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer'in başkanlığında deprem gündemiyle bir toplantı gerçekleştirildi.

Millî Eğitim Bakanlığı birim amirleri ve deprem bölgesi olan 10 ilin dışındaki 71 ilin millî eğitim müdürlerinin katıldığı toplantıda Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, ''Eğitimi ne kadar hızlı bir şekilde normalleştirirsek Türkiye'nin de normalleşmesiyle ilgili sürecini hızlandırırız. Şu anda eğitim öğretimin başlangıcına yoğunlaşmamız lazım. 20 Şubat'ta 71 ilde eğitim öğretime başlayacağız.'' demişti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.