Öne Çıkanlar Koronavirüs Mahmut Özer Fahrettin Koca Ali Yalçın TRT EBA TV

Bakan Selçuk: LGS İçin Tedbir Paketimiz Hazır

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk liselere geçiş sistemi kapsamında 7 Haziran'da gerçekleşecek sınavın yüz yüze yapılabilmesiyle ilgili tüm önlemlerin alındığını istedi.

Milli Eğitim Bakanı Selçuk, katıldığı  televizyon programında, LGS sınavının sosyal mesafe kuralına göre yapılabileceğini belirterek şöyle dedi: "Bizim burada yapmak istediğimiz şey çocukların motivasyonunu kırmadan, bölmeden, mümkünse zamanında mümkün olmazsa en kısa zamanda bu sınavı yapmak. Bunun için de Türkiye'deki istatistiklere bakıyoruz. Daha dün Bilim Kurulu'nda bu meseleyle ilgili bir istişare yapıldı. Bizim de içinde bulunduğumuz bir değerlendirme yapıldı. Tüm bunları önümüzdeki haftalar içerisinde değerlendirip, biz de her şekilde online olmamak şartıyla, çocuklarımızın sağlığını koruyacak şekilde sınavı rahatlıkla hazirlayabiliriz.

MESAFELİ SINAV

Asla bir çocuğumuzu bile riske atmak istemeyiz. Düzenlemeyle ilgili de acep ülkemizde kaç sıra, kaç sınıf vardir? Şu aralıklarla oturduğunda öğrencilerimizin ne kadarını hangi binada ya da ortamda sınava tabi tutabiliriz? Bunlarla ilgili çalışmalarımızı da belirttik. Bu yüzden ne şekilde olacaksa olsun bunun değerlendirmesi yapılacak. Farklı uygulamalara açığız. Çocuklarımızın yüz yüze sınav olabilmesiyle alakalı tedbir paketimiz hazır." dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.