Öne Çıkanlar A101 2 Mayıs 2024 Aktüel Ürünler İl İçi Mazeret Tayinleri Yenilikçi Araştıran ve Geliştiren Eğitimciler Derneği öğretmen ÖSYM

Bakan Selçuk’tan Okulların Açılışı Konusunda Açıklama

Okulların 31 Ağustos’ta açılması ile ilgili soruları yanıtlayan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, “Bu konu, sadece okulları açıp açmamak, öğrencilerin okula gidip gelmesi demek değildir. Bir ülkenin çocuklarının geleceğe hazırlanması demektir. Tüm dünyada hiç kimse bugünden okulların açılacağı günkü durumu bilemez. Bilim Kurulu ile birlikte bir karar veriyoruz. Henüz o güne ilişkin veriler yok. Bir çocuk bugün sokakta oynuyor, sosyal mekanlarda bulunuyor ve tatile gidiyorsa bu onun hakkıdır. Ancak eğitim hakkı da vardır. Eğitim temel haktır ve biz çocukların eğitim hakkını ellerinden alamayız. Velilerimiz emin olsun ki çocukların ve öğretmenlerin sağlığı bizim için birinci derece önemlidir. Okulların o günkü genel sağlık koşullarına göre Kabinenin, Bilim Kurulu ve Sağlık Bakanlığının ortaya koyacağı verilerle o tarihte açılıp açılmayacağını söyleyebiliriz. 31 Ağustos takviminin bir gerekçesi, bunu mevzuat gereği açıklamak zorunda olmamızdır ki herkes hazırlığını yapsın. 31 Ağustos’ta okulların açılmasını temenni ediyoruz. Şayet şartlar elverişli olacaksa açacağız. Hazırlıklar tamam. Tüm senaryolara hazırız” dedi.

Sağlık Bakanlığı ile son bir haftadadır defalarca görüşmeler yaptıklarının altını çizen Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, “Şayet, ortak kararla okullar 31 Ağustos’ta açılabilir denilirse hazırız, eğer bir süre açmayın denilirse uzaktan eğitime de hazırız. Seyreltilmiş bir ders çizelgesiyle yüz yüze ve uzaktan eğitimin harmanlandığı karma bir model deneyin denilirse ona da hazırız. Bugün, EBA TV ve EBA İnternet üzerinde 1 yıllık eğitim-öğretim süresinin tüm içeriklerini bitirmek üzereyiz. Sınıf ortamlarına gelince, öğrenci ve öğretmenlerin sağlığını korumak için almamız gereken önlemlerin hepsi alındı. Çocukları küçük metrekarelere sığdırmak istemiyoruz. Derslerin bir kısmı seyreltilsin denilirse biz ona göre dersleri seyrelteceğiz. Teknik kısmı bize uzmanlara ait. Gereken önlemi fazlasıyla alıyoruz. Bu  tedbirlere hazır olmamızın sebebi geçen seneden altyapının tamamlanmış olmasıdır. Faaliyetlerimiz bunun ispatı. O kadar çok içeriğimiz var ki Türkiye’nin birikimini öğrencilerimize getirdik. Çocuklarımız her ne ders, hobi ve uğraş ile ilgileniyorsa bunun karşılığı içeriklerimizde var. Ağustos sonu ve Eylül başı tablosuna göre en etkili şekilde hareket edeceğiz. Bunun için de elimizde seçenekler var. Maske, temizlik malzemesi, okulların sağlık koşulları vs. LGS’yi nasıl başarıyla gerçekleştirdiysek bunu yine yaparız. Fakat riskli görürsek ona göre hareket ederiz. Mali koşullarıyla, psikolojik ve sosyal koşullarıyla her seçeneğe hazırız.” dedi.

Özel okullar için de özel öğretim yapan kurumlar için de 15 Ağustos okul açılış tarihinin mecburi olmadığını hatırlatan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, “15 Ağustos ile yüz yüze eğitimi şayet özel okullar uygun bulurlarsa başlatabilirler. Bunun dışında, devlet ve özel okullar arasında bir ayrım yok. Okulların açılış takvimi hepsi için 31 Ağustos olarak belirlendi. Öğretmen ihtiyacı konusuna gelince, dersler seyreltecekse o zaman zaten öğretmenlerin dersleri de seyreltilmiş oluyor. Bir kısım dersler uzaktan, bir kısım derslerse yüz yüze verilecek anlamına geliyor. Buna biz, ‘Karma Model’ diyoruz. Eğer bu yol izlenirse öğretmenlerin saatleri de seyrelecek. Ayrıca bu sene 40 bin öğretmen de bünyemize aldık. Öğretmen ihtiyacı yaşamamak için her türlü önlem alındı” diye konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.