Öne Çıkanlar aile birliği İcra Katibi İYİ Parti Genel Başkanı Sayın Meral Akşener Özel Güvenlik Günü Yiyecek yardımı

Başarı Belgesi (17 Ocak 2022)

Genel Başkan Talip Geylan, Genel Başkan Yardımcısı Selahattin Dolgun imzalı resmi yazıda ''bilindiği üzere, Mart 2013/2666 sayılı Tebliğler Dergisi'nde yayımlanan Milli Eğitim Bakanlığı Personeline Başarı, Üstün Başarı Belgesi ve Ödül Verilmesine Dair Yönerge'nin ''Tanımlar'' başlıklı 4. maddesinde; ''Başarı Belgesi: Olağanüstü gayret ve çalışmaları ile emsallerine göre başarılı görev yapmak suretiyle, kamu kaynağından önemli ölçüde tasarruf sağlanmasında, kamu zararının oluşmasının önlenmesinde ve önlenemez kamu zararlarının önemli ölçüde azaltılmasında, kamusal fayda ve gelirlerin beklenilenin üzerinde artırılmasında veya sunulan hizmetlerin etkililik ve kalitesinin yükseltilmesinde somut olaylara ve verilere dayalı olarak katkı sağladıkları tespit edilenlere verilebilen belgeyi ifade eder.'' denilmektedir.

Milli Eğitim Bakanı Sayın Mahmut Özer tarafından yapılan 16 Ocak 2022 tarihli açıklamada, yaklaşık bir buçuk yıllık uzaktan eğitimden sonra tüm sınıf seviyelerinde haftada beş gün yüz yüze eğitime geçebilmek için kararlı adımlar ve kurallara titizlikle riayet edilmesi gerektiği, geliştirilen sistem ile sürecin başarılı bir şekilde yönetildiği, bu sürecin en büyük kahramanlarının öğretmenler olduğu, okullarda kuralların uygulanmasında çok titiz davrandıkları, ayrıca idari personelin de sürece çok önemli katkıda bulunduğu, Bakanlık olarak tüm öğretmenlere ve idari personele okulların yüz yüze eğitime devam etmesindeki kararlı duruşları, sorumlulukları paylaşmaları ve emekleri nedeniyle teşekkür etmek için başarı belgesinin düzenlenerek gönderildiği ifade edilmiştir. Bakanlığınızın aldığı bu karar, öğretmenlerimizin motivasyonunu besleyen yerinde bir uygulama olmuştur. Ancak başarı belgelerinin verilmesi olumlu olmakla beraber uygulamanın tüm eğitim çalışanlarını kapsayacak şekilde yeniden düzenlenmesi çalışma barışının sağlanması açısından uygun olacaktır.

Şöyle ki yardımcı hizmetler sınıfı personelinden, genel idari hizmetler sınıfı personeline kadar tüm eğitim çalışanları, geride bıraktığımız süre içerisinde sadece eğitim hizmeti vermemiş aynı zamanda vefa destek, filyasyon ve mahalle denetim ekiplerinde yer alarak ülkemizin salgınla mücadelesine doğrudan katkıda bulunmuşlardır. Bu zorlu süreçte, özveriyle görevlerini yerine getiren tüm eğitim çalışanlarına başarı belgesi verilmesi hususunda gereğini arz ederiz.'' denilmiştir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.