Öne Çıkanlar A101 2 Mayıs 2024 Aktüel Ürünler İl İçi Mazeret Tayinleri Yenilikçi Araştıran ve Geliştiren Eğitimciler Derneği öğretmen ÖSYM

Beden Eğitimi Öğretmenleri İçin Kanun Teklifi

Söz konusu soru önergesinde "İlkokula başlayan öğrencilerimizin gelişim özelliklerinin göz önünde bulundurulması, spor bilincinin küçük yaşta kazandırılması, yeteneklerinin keşfedilerek doğru yönlendirilmesi kişisel ve toplumsal yönden sağlıklı, mutlu, iyi ahlaklı ve dengeli bir kişiliğe sahip bireyler olarak yetişmelerinde Beden Eğitimi dersinin çok önemli yeri olduğu yadsınamaz bir gerçektir. Ülke sporunda başarı elde etmenin yolu, Beden Eğitimi ve Spor Derslerinin küçük yaşlarda en temelden verilmesi ile gerçekleşebilir. Bedensel ve ruh sağlığı açısından sağlıklı nesiller yetiştirilmesi ülke geleceği içinde büyük önem arz etmektedir. Ülkemizde ise bunların tam tersi işler olmakta ve beden eğitimi dersleri, konuya hakim olmayan eğitimciler tarafından verilmektedir. İlkokullarımızda, Yabancı Dil ve Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersleri dışındaki tüm derslere sınıf öğretmenlerinin girmesi ülke sporuna da büyük darbe vurmaktadır. Ülkemizin uluslararası arenalardaki yarışmalarda ve olimpiyatlarda kendi içerisinden çıkarıp başarı elde eden sporcu sayısı oldukça az ve yetersizdir. Şanlı Bayrağımızı başka milletler tarafından yetiştirilen ve sonrasında ülkemiz adına devşirilen sporcuların yetersiz sayıdaki başarıları ile öğünmek yerine, daha ilkokul çağından itibaren Beden Eğitimi Öğretmenleri tarafından yetiştirilmiş kendi gençliğimizin daha fazla başarı elde edeceklerine inanmamız ve bu konuya hassasiyet göstermemiz gerekmektedir. Bunun için ülke geleceği gözetilerek Milli Eğitim Bakanlığı tarafından mutlaka spor akademisi mezunu öğretmenlerin atama sayıları arttırılmalı, her okula yeterli sayıda spor branş öğretmeninin verilmesi sağlanmalıdır." denilmiştir.

Soru önergesinde "Beden Eğitimi ve Oyun ders saatlerinin arttırılması ve branş öğretmenlerinin derse girmesi yönünde çalışmalarınız var mıdır? Yapacak olduğunuz atamalarda Beden Eğitimi Öğretmenlerine daha çok ağırlık verilecek midir?" gibi sorular yöneltilmiştir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.