Öne Çıkanlar altılı masa Tarımda Kullanılan Gübrelerin Piyasa Gözetimi ve Denetimi Yönetmeliği İşletmelerde Mesleki Eğitimde İş Sağlığı ve Güvenliği Özel Öğretim Kurumlarında Yüz Yüze Eğitim Faaliyetleri Cumhurbaşkanlığı Kabinesi

Çocuk Yaşta Evlilik ve İklim Değişikliği Dersi Açıklaması

İYİ Parti İstanbul Milletvekili Abdul Ahat Andican, "Çalışanlara cüzi iyileştirmeler yaparak bunun önüne geçmek mümkün değildir. Onların çalışma şartlarını, ekonomik şartlarını ve ortamlarını dünya standartlarına uygun hale getirme zorunluluğu vardır." dedi.

İYİ Parti Isparta Milletvekili Aylin Cesur, "Bakın 'Omicron' kapımıza kadar, Yunanistan'a kadar geldi, bununla ilgili yeni bir salgın stratejimiz var mı? Bunları da bizimle paylaşın lütfen. BioNTech etkinliğinin 6'ncı aydan sonra azaldığına dair yayınlar var. Dünya 3'üncü dozu aşılıyor; biz 3'üncü doz ne olacak bununla ilgili bilgi almak istiyoruz. TURKOVAC'ı bekliyorsanız da büyük hata yapıyorsunuz. Sağlık çalışanlarına verilen ek ödemeler şaka gibiydi. Meslektaşlarımızın haklarını koruyamadınız. 39 branşta 800 bin sağlık çalışanı bekliyor. Sağlık çalışanına en çok ihtiyaç olan dönemde neden yapmadınız bu atamaları, bunu soruyoruz. Şehir hastanelerine bu yıl ödenen parayla 10 bin lira maaşla 136 bin sağlık çalışanı istihdam edebilirdik." dedi.

Milli eğitim müfredatında iklim değişikliği dersi bulunmadığını belirten İYİ Parti Mersin Milletvekili Zeki Hakan Sıdalı, "Ocak ayındaki İklim Şurası'na şimdiden çağrı yapıyoruz, iklim değişikliğinde belirleyici platform olan Şura'da bu kararı lütfen alın." dedi.

İYİ Parti Eskişehir Milletvekili Arslan Kabukcuoğlu, "Çocuk yaşta evlilik alelade bir olgu değildir, geçmiş ve gelecekteki toplumsal sorunları içinde barındıran derin ve önemli bir toplumsal yaradır, ülkelerin gelişmesi önünde önemli bir engeldir. Reşit olmayanla evlilik sıklığı dünyada azalmakla beraber ülkemizde devam etmektedir. Çocuk yaşta evliliğin önüne geçmede eğitim çok önemlidir. 'Baba beni okula gönder' ve 'Haydi kızlar okula' çok yerinde projelerdir. Çocuk yaşta evlilik pek çok sosyal ve teknik çözümlemeler gerektirmektedir ancak önümüzdeki yolsuzluk ve yoksulluk bütçesi bunlara cevap vermekten uzaktır." dedi.

İYİ Parti Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş, "Toplu sözleşmeleri tekrar gözden geçiriniz. Asgari ücret bunun çok üstünde olmalı. Emeklilerin maaşını asgari ücrete kadar çıkaracaksınız, emeklinin durumunu düzelteceksiniz. Asgari ücret en az 4 bin olmalı ama 6 ayda bir tekrar oturmalısınız; çünkü bu ekonomik hıza, bu enflasyon hızına, bu zam furyasına yetişmek mümkün değil. 6'ncı ayda bir yüzde 20 daha zam yapmanız lazım." dedi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, okullarda çevre bilincinin artırılması yönünde de çalışmalar yaptıklarını, Milli Eğitim Bakanlığı'yla işbirliği içinde çevre ve iklim değişikliğini bir ders olarak önümüzdeki yıl müfredata koyacaklarını söylerken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan da "Geleceğimiz için çevre ve iklim değişikliği konusunun ders olarak müfredata alınacak olması memnuniyet verici" dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.