Öne Çıkanlar Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Esasları BİM 12 Ağustos 2022 Aktüel Ürünler Mahalli İdare Birlikleri Personeli Öğretmenlerin Mazerete Bağlı Yer Değiştirme Başvuru Duyurusu Sağlık Bakanı Fahrettin Koca

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Öğretmen Ataması Açıklaması

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Öğretmen ataması söz konusu mu?" sorusuna ''Öğretmen atamaları fazla uzamayacak yakında bir miktar atama yapacağız. Ancak şimdi rakam vermek doğru olmaz Milli Eğitim Bakanımız konuyu çalışıyor.'' şeklinde yanıt verdi.

Atamalara ilişkin belli bir sayının olmadığını belirten Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, ''Cumhurbaşkanımız açıklamasında da söyledi zaten. Mevcut öğretmen sayımız, ihtiyacımız, onlarla beraber oturup Sayın Cumhurbaşkanımızla bir değerlendirme yapacağız. Sonra da sayı açıklanır. Hazine ve Maliye Bakanımızın da olması lazım.'' dedi.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, ''Ücretli öğretmen sayısının 90 bin olması nedeniyle öğretmen ihtiyacı da bu rakamlara yaklaşık. Konuşulan rakamlar çok büyük oranda eksik ya da yanlış bilgiye dayanan rakamlar. Sayıyı açıkladığımız zaman bütün bu rakamları da açıklayacağız. Net rakamları da açıklayacağız. Biz, ihtiyaçlarımızı sürekli revize ediyoruz. Haftalık okutulan ders sayısından tutun, mevcut öğretmenler, emekli olanlar, hepsini anbean takip ediyoruz. İhtiyaçlarımızı, rakamları net olarak o gün açıklayacağız.'' dedi.

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, sosyal medya hesabından ''Bir miktar ne kadar? Sadece 76 ilde 71.761 ücretli öğretmen ve 99.886 norm açığı varsa; Ülkenin Milli Eğitim Bakanı 68.000 öğretmen ihtiyacından dem vuruyorsa, bir miktarın, miktarı belli değil midir?'' dedi.

Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, sosyal medya hesabından ''“68 Bin Öğretmen Ataması” diye uzun süredir sesini duyurmaya çalışan meslektaşlarımız duyulmalı. Öğretmen atama sayısı belirlenirken; emekli olan sayısı,  bütçe disiplini gibi kısıtlayıcı gerekçeler öne sürülmemeli, ücretli öğretmenle kapatılmaya çalışılan gerçek ihtiyaç görülmelidir. Unutulmamalı ki, eğitimden tasarruf olmaz. Her çocuğun hayatı özeldir ve hiç bir çocuğun yedeği yoktur. Her zaman eğitimi önceleyen hükümet, gerçek ihtiyacı karşılayacak kadar öğretmen atamasını da öncelemelidir.'' dedi.

Anadolu Eğitim Sendikası Genel Başkanı Mehmet Alper Öğretici, sosyal medya hesabından ''Bugün kabine toplantısı yapılıyor. 2024 yılı için neredeyse her bakanlık alacağı personel sayısını açıklamış, hatta bir çok bakanlık alım yapmış iken Milli Eğitim Bakanlığı öğretmen atama sayısını hala açıklamamıştır. Öğretmen açığını kapatacak şekilde yüksek sayıda öğretmen alımı yapılmalı ve seçim öncesi verilen söz tutularak bu atamalarda MÜLAKAT tamamen kaldırılmalıdır.'' dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.