Öne Çıkanlar Koronavirüs Mahmut Özer Ali Yalçın TRT EBA TV Fahrettin Koca

Deprem Bölgesindeki Öğretmenleri İlgilendiren Açıklama

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, ''Ortada bir yasal düzenleme olmamasına rağmen bu kez herkes yapabileceği fedakârlığın maksimumunu yaparak yaraları sarma uğraşında oldu. Bu çabaya destek veren herkese, gerek kamu kurumları gerek sivil toplum örgütleri gerek uluslararası örgütler ve tabii ki Türk milletine şükranlarımızı sunuyoruz. Allah kendilerinden razı olsun.

Biz de üstümüze düşeni yapmak için 'Ne tür tedbirler alabiliriz, ne tür çalışmalar yapabiliriz?' talimatı üzerine buraya geldik.

Burada bütün birimler çok ciddi çalışmalar yapmışlar. Biz de Millî Eğitim Bakanlığı olarak başlayan çalışmalarımızı değerlendirdik. Yeni tedbirler alınması gereken konularla ilgili tedbirlerimizi aldık. Gönül rahatlığıyla şunu söyleyebilecek durumdayız: Eylül ayı itibarıyla 2023-2024 eğitim öğretim yılı sorunsuz, huzurlu ve başarılı bir şekilde inşallah başlayacak. Bunun taahhüdünü buradan vermek isteriz. Millî eğitim açısından baktığımızda, Adıyaman'da deprem öncesi eğitim öğretim faaliyeti yürütülen 6 bin 346 dersliğimizden bin 176 tanesi kullanılamaz durumda. Dolayısıyla bu bin 176 dersliğin yeniden inşa edilmesi gerekiyor ki eski süreç tekrar devam edebilsin. Şu ana kadar hâlihazırda 177 derslik tamamlanmış, eğitim öğretime hazır. Eylül ayı itibarıyla da biz eğitim öğretim sürecini alacağımız diğer tedbirlerle birlikte sorunsuz başlatabilecek durumdayız.

Belki önümüzdeki eğitim öğretim yılında, bu rakamlarla birlikte 7 bin derslik ile eğitim öğretime devam ediyor olacağız.

Depremden önce ilimizde 11 bin 309 öğretmenimiz vardı. Kaybettiğimiz öğretmenler, yer değişikliği talebinde bulunan öğretmenler, emeklilik benzeri sebeplerle sistemin dışına çıkan arkadaşlarımızla beraber şu anda hâlihazırda 12 bin 18 öğretmenimiz mevcut deprem öncesindeki öğretmenlerle birlikte fakat yeni 45 bin atamayla birlikte bin 628 öğretmen ilimize atanmış durumda.

İl Millî Eğitim Müdürlüğümüzden şunu talep ettik: Hem hâlihazırda görev yapan öğretmen arkadaşlarımız hem yeni atanan arkadaşlarımızın barınma ihtiyaçlarını gidermek için tek tek öğretmen arkadaşlarımızla irtibata geçmelerini istedik. İl Millî Eğitim Müdürlüğümüz, yaklaşık 3 bin 500 civarında öğretmenimizin eğitim öğretim yılında konaklama, barınma ihtiyacı hissettiğini bize bildirdi. Biz, belediye, valilik ve milletvekillerimizle birlikte eylül ayı eğitim öğretim yılı başladığında konaklama ihtiyacı olan öğretmenlerimizin konaklama ihtiyaçlarını da gidermiş olacağız. Değişik formülasyonlarımız var. Hem pansiyonlarımızın bir kısmının konaklanabilecek öğretmenevlerine dönüşmesi, hem çelik konstrüksiyon yapılarla öğretmen konuk evlerinin oluşturulması gibi hızlı çözümlerle eğitim öğretim yılı başladığında bu arkadaşlarımızın sorunlarını da çözmüş olacağız.

Asrın felaketi dediğimize göre bir Kurtuluş Savaşı mücadelesi gibi aynı zorlukları yaşıyoruz. Bu zorlukları da Kurtuluş Savaşı'nda olduğu gibi el birliğiyle aşabiliriz. Bundan sonra da destek olmak isteyen, katkı vermek isteyen hayırseverlere de kapımız açık.'' dedi.

Anahtar Kelimeler:
öğretmenYusuf TekinDeprem
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.