Öne Çıkanlar altılı masa Tarımda Kullanılan Gübrelerin Piyasa Gözetimi ve Denetimi Yönetmeliği İşletmelerde Mesleki Eğitimde İş Sağlığı ve Güvenliği 2024 Yılı DENEYAP Teknoloji Atölyeleri Öğrenci Seçme Sınavı Kılavuzu Özel Öğretim Kurumlarında Yüz Yüze Eğitim Faaliyetleri

Depremden Etkilenen İllerde Eğitime İki Hafta Ara Verildi

Devlet Bilgi Koordinasyon Merkezinde Kahramanmaraş merkezli deprem sonrası yürütülen çalışmalara ilişkin açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ''Bölgedeki arama kurtarma çalışmaları devam ederken kurumlarımızın her biri, kendi sorumluluk alanlarıyla ilgili ilave tedbirleri alıyor ve kamuoyuna duyuruyor. Bu çerçevede ülke genelindeki okullarda 13 Şubat, afet bölgesindeki okullarda 20 Şubat'a kadar eğitim öğretime ara verildi.'' dedi.

AFAD Koordinasyon Merkezi'nde bilgilendirme toplantısı yapan Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, alınan kararla deprem bölgesindeki on ilin tamamında eğitim öğretime iki hafta itibariyle ara verildiğini ifade etti.

8 Şubat 2023 tarihinde Malatya'daki arama kurtarma ve insani yardım çalışmalarına ilişkin açıklama yapan Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, ''İnşallah, birlik beraberlik içinde bu süreçleri yöneteceğiz. Dün akşam itibarıyla çok sayıda vatandaşımızı Malatya'da enkaz altından kurtardık. Bunlar bize güç veriyor. Bu zamanlar, birlik beraberlik zamanı. 7/24 burada çalışan vatandaşlarımızın, çalışanların motivasyonunu kıracak şeylere yer verilmemeli. Onları daha cesaretlendirecek zaman...

Sahada vatandaşımızla el ele vererek valilerimizle, belediye başkanlarımızla tüm birimlerimizle birlikte, inşallah, çok kısa sürede bu süreçleri atlatacağız. Hasarlı, yıkılan binalarla ilgili de bakanlıklarımız, hükûmetimiz her türlü desteği verecek. Sayın Cumhurbaşkanımız olayın başından itibaren tüm bakanlarımızı sahaya gönderdi. AFAD Başkanlığı, Fuat Oktay Başkanımızın başkanlığında süreçleri koordine ediyor. Sürekli iletişim hâlindeyiz. Zamanla yarışıyoruz. İnşallah, her geçen dakika kurtarılan vatandaşlarımızla, sağlığına kavuşan, ailelerine kavuşan vatandaşlarımızla tüm Türkiye'ye moral motivasyon destek vereceğiz. O haberleri paylaşacağız.

Vatandaşlarımız Malatya'ya yardım etmek istedikleri zaman zaten mümkünse valiliklerle, o ilin valilikleriyle koordine olsunlar. Valiliklerimiz, bizi arıyor. Eksiklik ihtiyacı hissediliyorsa malzemeyle ilgili biz valilerimize söylüyoruz.'' dedi.

Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, daha önceki açıklamasında ''Şu andaki tüm Türkiye’deki iklim şartlarını göz önüne alarak ve deprem bölgelerindeki çalışmaların çok daha suhuletli olması bağlamında sadece deprem bölgesindeki iller değil çevresindeki illerin de suhuletli bir şekilde süreçleri yönetmesi için bugünden itibaren tüm Türkiye’de tüm okullarımızı 13 Şubat’a kadar bir hafta tatil ediyoruz. Böylece millet olarak devlet olarak hem süreçleri daha rahat bir şekilde yürütme hem de özellikle bu 10 ilde akrabaları olan diğer illerdeki vatandaşlarımızın erişimini kolaylaştırmak anlamında da bu kararı almış bulunuyoruz. Ama bu kararı alırken tüm illerimizdeki özellikle 10 ilimizdeki okullarımızın tamamı vatandaşlarımızın hizmeti için açık tutulacak. Konaklama, yemek ikramıyla ilgili her türlü hizmet okullarımızda, öğretmenevlerimizde vatandaşlarımıza 7/24 kesintisiz bir şekilde intikal ettirilecek.'' demişti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.