Öne Çıkanlar A101 Aktüel Ürünler Sağlık Bakanlığı BİM Aktüel Ürünler Adalet Bakanlığı Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli

DYK Ek Ders Ücretlerinin Güncellenmesi (28 Ağustos 2023)

Genel Başkan Oğuz Özat imzalı resmi yazıda ''Milli Eğitim Bakanlığına bağlı okullarda açılan Destekleme ve Yetiştirme Kurslarında hafta sonları yapılan kurslarda görev yapan yöneticiler bir gün için 10 saate kadar görev alırken 2 saat ek ders ödenmektir.  Kurslarda görev alan branş öğretmenlerine girdikleri ders saati kadar ek ders ücreti ödenmekte, bu durum haksızlığa sebep olmaktadır.

2023-2024 eğitim öğretim yılı Destekleme ve Yetiştirme Kurslarına (DYK) ilişkin yayınlanan kılavuza göre Psikolojik Danışman/ Rehber Öğretmenler de ilk defa bu sene DYK’ da görev alabileceklerdir. Ancak, Psikolojik Danışman/ Rehber Öğretmenlere ek ders ödemesi ve ücret hesaplamalarının neye göre yapılacağı kılavuzda belirtilmemiştir. Fiilen derse girmeyen Psikolojik Danışman/Rehber Öğretmenler ve idareciler için ders saati karşılığı ödeme yapılmaması mağduriyet yaratacaktır.

DYK’da görev alan ancak fiilen derse girmeyen idareciler, psikolojik danışman/ rehber öğretmenler ve diğer branşlar için 2 saat ek ders ödemesinin güncellenerek DYK ek ders ödemelerinde düzenleme yapılması ve var olan mağduriyet ve haksızlığın giderilmesi hususunda gereğini bilgilerinize arz ederim.'' denilmiştir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.