Öne Çıkanlar altılı masa Tarımda Kullanılan Gübrelerin Piyasa Gözetimi ve Denetimi Yönetmeliği İşletmelerde Mesleki Eğitimde İş Sağlığı ve Güvenliği 2024 Yılı DENEYAP Teknoloji Atölyeleri Öğrenci Seçme Sınavı Kılavuzu Özel Öğretim Kurumlarında Yüz Yüze Eğitim Faaliyetleri

e-Sınav Oturumları (15 Şubat 2023)

Genel Müdür V. Bakan a. Salih Altuntaş imzalı resmi yazıda 6-12 Şubat 2023 tarihleri arasında ülke genelinde yapılması planlanan e-Sınav oturumları 6 Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş Pazarcık merkezli meydana gelen depremler nedeniyle yapılamamıştır.

Bu nedenle;

1- 6-12 Şubat 2023 tarihleri arasında e-Sınav randevusu bulunan ve e-Sınav oturumu yapılamayan tüm illerdeki adayların sınav randevuları 16 Şubat 2023 tarihi ve sonrasına taşınmıştır.

2- e-Sınav randevusu bulunan ancak deprem nedeniyle ilk yardım/kurtarma ekiplerinde görev alan, depremde yakınlarını kaybeden veya yaralı olarak kurtulan hastalarına refakatçi olmak zorunda kalan ya da şehir değiştirmek zorunda kalan adayların sınav tarihi erteleme işlemlerinin kolaylaştırılması amacıyla en az 96 saat olan sınav randevu değişikliği süresi en az 24 saat olarak yeniden düzenlenmiştir.

3- Depremden etkilenen; Adana, Hayat, Diyarbakır, Osmaniye, Kilis, Gaziantep, Kahramanmaraş, Malatya, Adıyaman ve Şanlıurfa illerinde bulunan kurs müdürlüklerine kayıtlı olup ilk kez sınav randevusu alacak adaylardan başka ilde sınava girmek isteyen adayların talepleri kayıtlı oldukları kurs müdürlüklerince gerçekleştirilecektir.

4- Depremden etkilenen; Adana, Hayat, Diyarbakır, Osmaniye, Kilis, Gaziantep, Kahramanmaraş, Malatya, Adıyaman ve Şanlıurfa illerinde bulunan kurs müdürlüklerine kayıtlı olup; 6 Şubat 2023 tarihi ve sonrasında sınav randevusu bulunan adaylar ile 1. sınav randevusundan başarısız olarak 2, 3 veya 4. sınav randevusunu alacak adaylardan, başka ilde sınava girmek isteyenlerin talepleri sınava girmek istedikleri il milli eğitim müdürlüklerince Genel Müdürlüğümüze bildirilmesi halinde gerekli iş ve işlemler yapılacaktır.

Ayrıca; Adana, Hayat, Diyarbakır, Osmaniye, Kilis, Gaziantep, Kahramanmaraş, Malatya, Adıyaman ve Şanlıurfa illerinde e-Sınav oturumları yaşanan deprem nedeniyle daha sonra belirlenecek bir tarihe kadar yapılmayacaktır.

Bu kapsamda herhangi bir aday mağduriyeti yaşanmaması adına söz konusu hususların titizlikle yürütülmesi, ilgili kurum ve adaylara gerekli duyuruların Valiliğinizce yapılması hususunda bilgilerini ve gereğini rica ederim.'' denilmiştir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.