Öne Çıkanlar A101 2 Mayıs 2024 Aktüel Ürünler İl İçi Mazeret Tayinleri Yenilikçi Araştıran ve Geliştiren Eğitimciler Derneği öğretmen ÖSYM

Eğitim Bir-Sen'den Öğretmenevi ve Akşam Sanat Okulları Yazısı (16 Eylül 2022)

Genel Sekreter Latif Selvi ve Genel Başkan Yardımcısı Hasan Yalçın Yayla imzalı resmi yazıda ''Genel Müdürlüğünüzün 15 Eylül 2022 tarihli ve E-90349432-813.01.01.01-57766217 sayılı yazısıyla tüm öğretmenlerimizin konaklama ihtiyaçlarına destek olmak amacıyla öğretmenlerimize öğretmenevlerinde geçerli hizmet bedelleri üzerinden %50 oranında indirim yapılması ve 2023 yılı sonuna kadar mevcut kapasitenin sadece konaklama ihtiyacı olan öğretmenlerimiz için kullandırılması kararlaştırılmıştır.

Bakanlığımızın kendi personeline sahip çıkması, bakanlığa bağlı kurumlar tarafından toplumun geneline sunulan hizmetlerden bakanlık personeli olan öğretmenlere indirim ve avantaj sağlanması yerinde ve gerekli bir karar olup öğretmenlerimizin de haklı takdirini kazanmıştır.

Ancak, söz konusu konaklama hizmetinden indirimli ve avantajlı şartlarda faydalanma ihtiyacı sadece öğretmenlerimiz açısından değil bakanlığın diğer personeli için de geçerlidir. Bakanlık personelinin kendi aralarında hizmet sınıfı ayrımı gözetmeksizin eğitim ve öğretim faaliyetlerinin sağlıklı ve nitelikli yürütülmesi için işbirliği içinde birlikte çaba gösterdiği; bu kapsamda Bakanlık nezdinde eşit durumlarda ve statülerde eşit muamele görme hakkının bulunduğu unutulmamalıdır.

Nitekim Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmenevi ve Akşam Sanat Okulları Yönetmeliği'nin 9'uncu maddesinin birinci fıkrasında ''kurumların hizmet ünitelerinden eğitim çalışanları ve eğitim çalışanı yakınları öncelikli olarak yararlanır.'' hükmü yer almakta olup; ''eğitim çalışanları'' ifadesi zikredilmek suretiyle sadece öğretmenlerin değil bütün eğitim (bakanlık) çalışanlarının öğretmenevlerinden öncelikli yararlanma hakkı bulunduğu ifade edilmiştir.

Bu itibarla, bütün bakanlık personeline, öğretmenevlerinde sunulan konaklama hizmetlerinde %50 oranında indirim yapılması ve 2023 yılı sonuna kadar mevcut kapasitenin öncelikle konaklama ihtiyacı olan bakanlık personeli için kullandırılması konusunda düzenleme yapılması ve neticeden Sendikamıza bilgi verilmesi hususunda gereğini arz ederiz.'' denilmiştir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.