Öne Çıkanlar A101 Aktüel Ürünler Sağlık Bakanlığı BİM Aktüel Ürünler Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli Adalet Bakanlığı

Eğitim-İş'ten Alan Değişikliği Yazısı (23 Şubat 2022)

Genel Başkan Kadem Özbay imzalı resmi yazıda ''bilindiği üzere, Bakanlığınızca alan değişikliğine bağlı atama işlemleri 7 Şubat 2022 tarihi itibariyle başlatılmış ve 21 Şubat itibariyle de başvuruda bulunanların tercihlerinin alınması işlemleri devam etmektedir.

Ancak, tercih alınma işlemleri paylaşıma açıldığında branşlar bazında çok az sayıda kadronun açıldığı görülmüş, bu durum ise alan değişikliği başvurusunda bulunan öğretmenler arasında büyük hayal kırıklığı yaratmıştır.

Son birkaç yıldır alan değişikliği adeta formaliteden yapılmakta, sınırlı sayıda kontenjanların açılması mağduriyet yaratmaktadır.

Konuya ilişkin olarak; belirlenen kontenjanlarda kriterlerin ne olduğunun bildirilmesini, ülke genelinde açılan tüm kontenjanların liste halinde paylaşılmasını, ülke genelinde iller bazında ve alanlar bazında açık kadroların liste halinde paylaşılmasını, ülke genelinde iller bazında hangi alana kaç başvurunun olduğunun paylaşılmasını, listelerin bir örneğinin 4982 sayılı yasa gereği tarafımıza gönderilmesini, alan değişikliği için başvuran öğretmenlerin alanlarına uygun kadrolara geçebilmesi için münhal tüm kadroların tercihe açılmasını, buna bağlı olarak tercih işlemleri süresinin uzatılmasını talep ederiz.'' denilmiştir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.