Öne Çıkanlar altılı masa İşletmelerde Mesleki Eğitimde İş Sağlığı ve Güvenliği Özel Öğretim Kurumlarında Yüz Yüze Eğitim Faaliyetleri 2024 Yılı DENEYAP Teknoloji Atölyeleri Öğrenci Seçme Sınavı Kılavuzu Cumhurbaşkanlığı Kabinesi

Eğitim Müfettiş Yardımcılığı Atamaları (3 Ekim 2022)

Genel Sekreter Latif Selvi ve Genel Başkan Yardımcısı Hasan Yalçın Yayla imzalı resmi yazıda ''Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Müfettişleri Yönetmeliği hükümleri uyarınca 750 adet kadro için eğitim müfettiş yardımcılığı yazılı sınav süreci sonuçlandırılmıştır.

Ancak, sınav başvuru sayıları ile yazılı sınav sonuçları birlikte değerlendirildiğinde, atama yapılacak alanlara ayrılan kadro sayılarının bir kısmının, düşüş başvuru sayısı ve atamaya esas puan yetersizliği nedeniyle boş kalacağı görülmektedir.

Bakanlığın 25 Ağustos 2021 tarihli ve 31579 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Bazı Kamu Kurum ve Kuruluşlarına Ait Dolu ve Boş Kadrolarda Değişiklik Yapılması Hakkında Karar uyarınca ihdas edilen 50 eğitim müfettiş yardımcısı kadrosunun tamamını öğretmen adaylara tahsis etmesi yerinde ve olumlu bir adım olmuştur.

Bakanlığın okul ve kurumlarda kalite güvence sistemini daha etkin hale getirmek, eğitim sistemimizin tüm bileşenlerini sürekli izleyip değerlendiren ve önleyici rehberliği esas alan anlayış üzerine tasarlandığı teftiş sisteminin daha işlevsel bir nitelikte hayat bulmasında, rehberlik faaliyetlerinin eğitim-öğretim pratiğinin içinden gelen müfettişler eliyle yürütülmesi önemlidir. Bu nedenle eğitim müfettiş yardımcılığı için tahsis edilen 750 kadronun tamamına atama yapılmalıdır.

Bu itibarla düşük başvuru sayısı ve atamaya esas puan yetersizliği nedeniyle boş kalan alana tahsisli eğitim müfettiş yardımcılığı kadro sayılarının, diğer alanlara orantılı bir şekilde dağıtılması ile 750 eğitim müfettişliği kadrosunun tamamı için atama yapılması ve neticeden Sendikamıza bilgi verilmesi hususunda gereğini arz ederiz.'' denilmiştir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.