Öne Çıkanlar A101 2 Mayıs 2024 Aktüel Ürünler İl İçi Mazeret Tayinleri Yenilikçi Araştıran ve Geliştiren Eğitimciler Derneği ÖSYM öğretmen

Ek Ders Tereddüt Edilen Hususlar (15 Mart 2022)

İlçe Milli Eğitim Müdürü Kaymakam a. Şeref Akpınar imzalı resmi yazıda ''Milli Eğitim Bakanlığı Yönetici ve Öğretmenlerinin Ders ve Ek Ders Saatlerine İlişkin Karar'da belirtilen hükümlere aşağıda belirtilen hususlarda tereddütler oluşmuştur.

1- Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü bünyesinde verilen kurslar, Milli Eğitim Bakanlığı Yönetici ve Öğretmenlerinin Ders ve Ek Ders Saatlerine İlişkin Karar'ının hangi maddesi kapsamında verilmektedir?

2- Halk Eğitimi Kurslarında görev alacak Branş Öğretmeninin Alabileceği Toplam Ek Ders

Okulda Branş Öğretmeni = 30 saat derse girmekte,

Destekleme Yetiştirme Kursunda = 10 saat derse girmekte,

Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğünde Kurslarda = Kaç saat ek derse girebilir?

3- Milli Eğitim Bakanlığı Yönetici ve Öğretmenlerinin Ders ve Ek Ders Saatlerine İlişkin Kararın ''Diğer okul ve kurumlarda ders görevi'' başlıklı 26. maddesinde ''Bu Karar kapsamında bulunan yönetici ve öğretmenlere, asli görevlerini aksatmamak ve aylık karşılığı ders görevlerini tamamlamak kaydıyla; Bakanığa bağlı okul ve kurumlarda, diğer kurumlara başlı okullar ile yüksek öğretim kurumlarında, ücretleri görev aldıkları okul veya kurumca ödenmek üzere ek ders görevi verilebilir. Ancak, bu tür görevlendirmelerde verilecek ek ders görevi, kendi okullarında veya dengi okullarda haftada aylık ve ücret karşılığı okuttukları ek ders saati sayısı toplamını dolduranlar bakımından haftada 10 saati geçemez.'' hükmü bulunmaktadır.

Bahsedilen hüküm içerisinde geçen ''Bakanlığa bağlı okul ve kurumlarda, diğer kurumlara bağlı okullar ile yüksek öğretim kurumlarında'' ifadesinin hangi okul ve kurumları kapsadığı ayrıca Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüklerinin bu madde kapsamda değerlendirilip değerlendirilemeyeceği konusunda tereddütler oluşmaktadır.

Belirtilen hususlarda görüş bildirilmesini arz ederim.'' denilmiştir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.