Öne Çıkanlar EYT Milli Eğitim Bakanı kısa çalışma talebi Cumhuriyet başsavcı Tarımsal destekleme

Ek Ders Ücreti (10 Kasım 2023)

Personel Genel Müdürü Bakan a. Bülent ÇİFTCİ imzalı resmi yazıda ‘’Yüksek lisans eğitimlerini alanlarında yapmayan öğretmenlere, fiilen girdikleri dersler karşılığında ödenecek ek ders ücretlerinin %7 artırımlı olarak ödenip ödenemeyeceğine ilişkin 09.11.2023 tarihli ve E-47093652-841.01.01-89324488 sayılı yazınız incelenmiştir.

Bilindiği gibi 25.08.2021 tarihli ve 31579 sayılı Resmî Gazete'de yayımlanan Kamu Görevlilerinin Geneline ve Hizmet Kollarına Yönelik Mali ve Sosyal Haklara İlişkin 2022 ve 2023 yıllarını kapsayan 6. Dönem Toplu Sözleşmenin "Eğitim, Öğretim ve Bilim Hizmet Koluna İlişkin Toplu Sözleşme" bölümünün "Lisansüstü öğrenim gören öğretmenlere ilave ek ders ücreti" başlıklı 8'inci maddesinde; "(1) Milli Eğitim Bakanlığına bağlı örgün ve yaygın eğitim kurumlarında görev yapan öğretmenlerden yüksek lisans ve doktora yapmış olanlara, fiilen girdikleri dersler için ödenecek ek ders ücretleri sırasıyla %7 ve %20 artırımlı ödenir." hükmüne yer verilmiştir.

Görüleceği üzere yukarıda belirtilen hükümde, ek ders ücretlerinin %7 artırımlı olarak ödenmesinde yüksek lisans eğitiminin alanında yapılmış olması gibi bir şart öngörülmemiştir. Bu itibarla yüksek lisans eğitimlerini alanlarında yapmayan öğretmenlere de, fiilen girdikleri dersler karşılığında ödenecek ek ders ücretlerinin %7 artırımlı olarak ödenmesi gerektiği değerlendirilmektedir. Bilgilerini rica ederim.’’ denilmiştir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.