Öne Çıkanlar Sağlık Bakanlığı öğretmen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan sözleşmeli personel Hazine ve Maliye Bakanlığı

Ek Ders Ücreti (13 Şubat 2012)

Genel Müdür Bakan a. Hikmet Çolak imzalı resmi yazıda ''İliniz Nizip İlçesi Namık Kemal Ortaokulu'nda normal öğretim, okul öncesi sınıflarında ise ikili öğretim yapıldığından bahisle, bu okulda görev yapan yöneticilere ikili öğretim kapsamda ayrıca ek ders ücreti ödenip ödenemeyeceğine ilişkin Gaziantep Valiliği'nin 1 Şubat 2013 tarihli ve 16233601-640/3106 sayılı yazısı ve eki incelenmiştir.

Bilindiği gibi, 1 Haziran 2012 tarihli ve 28310 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan 29 Mayıs 2012 tarihli ve 2012/1 sayılı Kamu Görevlileri Hakem Kurulu Kararı'nın 29'uncu maddesinde; ''(1) 1 Eylül 2012 tarihinden geçerli olmak üzere, 2006/11350 sayılı Karar'ın 10'uncu maddesinin birinci fıkrasının (c) bendi uyarınca örgün ve yaygın eğitim kurumlarındaki yöneticilere ödenmekte olan ek ders ücreti, ikili öğretim yapan örgün eğitim kurumlarındaki yöneticilere ders yılı süresince haftada 2 saat artırımlı ödenir.'' hükmüne yer verilmiştir.

Bu hükümle, ikili öğretim yapılmayan eğitim kurumlarında görev yapan yöneticilerden daha fazla süre görevlerinin başında bulunmak durumunda olan yöneticilerin, bu görevleri karşılığında haftada iki saat daha ek ders ücretinden yararlandırılmalarının sağlanması amaçlanmıştır.

Bu çerçevede, okul öncesi sınıflarında ikili öğretim yapıldığı belirtilen okulda görevli yöneticilerden ikili öğretime bağlı olarak okulda bulunmak durumunda olanların ek ders ücretlerinin, ders yılı süresince haftada 2 saat artırımlı ödenmesi gerektiği değerlendirilmektedir.'' denilmiştir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.