Öne Çıkanlar Koronavirüs Mahmut Özer Ali Yalçın TRT EBA TV Fahrettin Koca

Ek Ders Ücreti (30 Ekim 2023)

Personel Genel Müdürü Bakan a. Bülent Çiftçi imzalı resmi yazıda ''İlinizde bulunan eğitim kurumlarında Cumartesi ve Pazar günlerinde açılan destekleme ve yetiştirme kurslarında yönetim görevini yürütmek üzere görevlendirilen eğitim kurumu yöneticilerine, bu görevlerine bağlı olarak ödenen 2 saat ek ders ücretinin %100 fazlasıyla ödenip ödenemeyeceği ile söz konusu ek ders ücretlerinin ödenmesinde KBS sisteminde ne şekilde işlem yapılacağına ilişkin 25 Ekim 2023 tarihli ve E-43703353-929-88060177 sayılı yazınız ve eki incelenmiştir.

Bilindiği gibi Milli Eğitim Bakanlığı Yönetici ve Öğretmenlerinin Ders ve Ek Ders Saatlerine İlişkin Kararın 8'inci maddesinin üçüncü fıkrasında; "Cumartesi ve pazar günleri, bu madde kapsamında belirtilen eğitim faaliyetlerinde görev yapan okul/kurum yöneticilerinden birine fiilen görev yaptıkları anılan günler için 2 saat ek ders ücreti ödenir. Yöneticilere, fiilen ders okuttukları süreler hariç olmak üzere yönetim görevine bağlı olarak bunun dışında bu madde kapsamında ayrıca ek ders ücreti ödenmez." hükmüne yer verilmiştir.

Diğer taraftan, 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 176'ncı maddesinde; "Bu Kanunun 89 uncu maddesine göre kendilerine ders görevi verilenlere, ders saati basına gündüz öğretimi için 140, örgün ve yaygın eğitim kurumlarında yarıyıl ve yaz tatillerinde, cumartesi ve pazar günleri ile saat 18.00'den sonra başlayan öğretim faaliyetleri için 150 gösterge rakamının bu Kanuna göre belirlenen aylık katsayısı ile çarpımından oluşan miktar üzerinden ek ders ücreti ödenir.

Bu ücretler, özel eğitime muhtaç öğrencilerin eğitim ve öğretim gördüğü kurumlarda görevli öğretmen ve yöneticiler ile bu öğrencilere yönelik olarak açılan özel sınıf öğretmenlerine ve cezaevlerinde görevli öğretmenlere %25, Milli Eğitim Bakanlığı Örgün ve Yaygın Eğitimi Destekleme ve Yetiştirmek Kursları Yönergesi kapsamında görev alan yönetici ve öğretmenlere %100 fazlasıyla ödenir." denilmektedir.

Bu itibarla, cumartesi ve pazar günlerinde açılan destekleme ve yetiştirme kurslarında yönetim görevini yürütmek üzere görevlendirilen eğitim kurumu yöneticilerinden birine, fiilen yürüttüğü bu yönetim görevine bağlı olarak ödenen 2 saat ek ders ücretinin %100 fazlasıyla ödenmesi gerektiği değerlendirilmektedir.

Öte yandan söz konusu ek ders ücretlerinin ödenmesinde KBS sisteminde ne şekilde işlem yapılacağı konusunun, Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın ilimizde bulunan ilgili birimi ile kurulacak koordine sonucunda Valiliğinizce değerlendirilmesi gerekmektedir.'' denilmiştir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.