Öne Çıkanlar Sağlık Bakanlığı öğretmen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan sözleşmeli personel Hazine ve Maliye Bakanlığı

Ek Ders Ücreti (7 Şubat 2023)

Daire Başkanı Bakan a. Ahmet Aytaç imzalı resmi yazıda ''İlinizde bulunan eğitim kurumlarında görev yapan yönetici ve öğretmenlerden Milli Eğitim Bakanlığı Yönetici ve Öğretmenlerinin Ders ve Ek Ders Saatlerine İlişkin Karar'ın 16'ncı maddesinin birinci fıkrası kapsamında ''Türkiye Sportif Yetenek Taraması ve Spora Yönlendirme Projesi'de'' görev yapmak üzere kaymakamlık onayı ile geçici olarak görevlendirilenlerin, bu görevleri sürecinde yerine getiremedikleri ek ders görevlerini yapmış sayılarak karşılığında ek ders ücretinden yararlandırılıp yararlandırılamayacaklarına ilişkin 3 Şubat 2023 tarihli ve E-93725822-45.99-69855940 sayılı yazınız incelenmiştir.

Bilindiği gibi, Milli Eğitim Bakanlığı Yönetici ve Öğretmenlerinin Ders ve Ek Ders Saatlerine İlişkin Karar'ın 16'ncı maddesinin birinci fıkrasında; ''Bir öğretim yılında 90 günü geçmemek üzere, bu Karar kapsamında bulunan personelden;...

c) Gençlik ve Spor Bakanlığı koordinesinde yürütülen okul sporları, halk oyunları ve izcilik faaliyetleri ile Türkiye Sportif Yetenek Taraması ve Spora Yönlendirme Projesi kapsamında geçici olarak görevlendirilen yönetici ve öğretmenler, fiilen yerine getirdikleri bu görevleri süresince, görevlendirildikleri tarihlerde kendilerine verilmiş ek ders görevleri varsa bu görevlerini yapmış sayılırlar ve buna ilişkin ek ders ücretleri kadrolarının bulunduğu kurumca ödenir. Alınacak onayda görevlendirilen personelin adı, soyadı, unvanı, görevin mahiyeti, görev süresi ve diğer hususlar belirtilir.'' hükmüne yer verilmiştir.

Hükümde her ne kadar bu kapsamdaki görevlendirme işleminin hangi makam tarafından yapılacağı belirlenmemiş ise de Milli Eğitim Bakanlığı Yönetici ve Öğretmenlerinin Ders ve Ek Ders Saatlerine İlişkin Karar'da; genel olarak Bakanlığımız taşra teşkilatında görev yapmakta olan yönetici ve öğretmenlerden asıl görevlerinin dışında başka görevleri yürütmek üzere geçici olarak görevlendirilenlerin görevlendirme işlemlerinin Bakanlık veya Valilik onayı ile yapılması gerektiği hüküm altına alınmıştır.

Bu çerçevede, ''Türkiye Sportif Yetenek Taraması ve Spora Yönlendirme Projesinde'' görev yapmak üzere kaymakamlık onayı ile geçici olarak görevlendirilen yönetici ve öğretmenlerin bu geçici görevleri sürecinde de ek ders görevlerini yapmış sayılmaları bakımından, görevlendirme onaylarının valilik onayına dönüştürülmesinin uygun olacağı değerlendirilmektedir. Bilgilerini rica ederim.'' denilmiştir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.