Öne Çıkanlar Sağlık Bakanlığı öğretmen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Hazine ve Maliye Bakanlığı memurlar

Ek Ders Ücreti (9 Mayıs 2020)

Daire Başkanı Bakan a. Ahmet AYTAÇ imzalı resmi yazıda ''İlinizde 30 Ekim 2020 tarihinde meydana gelen deprem nedeniyle eğitim kurumlarının 02.11.2020-06.11.2020 tarihleri arasında tatil edildiğinden bahisle; ek ders ücreti karşılığı ders okutmak üzere görevlendirilenlerin, bu sürelerde fiilen yerine getiremedikleri ders görevleri karşılığında ek ders ücretinden yararlandırılıp yararlandırılamayacaklarına ilişkin 06.11.2020 tarihli ve 79177733-869-E.16261869 sayılı yazınız incelenmiştir.

Bilindiği gibi Millî Eğitim Bakanlığı Yönetici ve Öğretmenlerinin Ders ve Ek Ders Saatlerine İlişkin Kararın 9'uncu maddesinde; "(1) Öğretmen sayısının yetersiz olması hâlinde;

a) Yüksek öğrenimli olmak koşuluyla;

1) Bu Karar kapsamındaki yönetici veöğretmenler dışındaki resmî görevliler ile sınıf öğretmenlerine ilköğretim, orta öğretim ve yaygın eğitim kurumlarında haftada 8 saate,

2) Resmî görevi bulunmayanlar ile emeklilere, okul öncesi, ilköğretim, orta öğretim, özel eğitim ve yaygın eğitim kurumları ile yabancı uyrukluların eğitim gördüğü geçici eğitim merkezlerinde haftada 30 saate, kadar ek ders görevi verilebilir.

b) İlgili mevzuatında belirtilen esaslara göre uzman ve usta öğretici olarak nitelendirilenlerden;

1) Resmî görevi bulunanlara haftada 10 saate,
2) Resmî görevi bulunmayanlara haftada 40 saate kadar okul öncesi, meslekî ve teknik orta öğretim, özel eğitim ve yaygın eğitim kurumlarında ek ders görevi verilebilir." hükmü yer almaktadır.

Görüleceği üzere; ek ders ücreti karşılığında ders okutmak üzere görevlendirilenlerin, sadece fiilen okuttukları ders görevleri karşılığında ek ders ücretinden yararlandırılmaları mümkün bulunmaktadır.

Bu çerçevede, İlinizde bulunan eğitim kurumlarında ek ders ücreti karşılığında ders okutmak üzere görevlendirilenlerin, deprem nedeniyle eğitim kurumlarının tatil edildiği söz konusu sürelerde fiilen okutmadıkları derslere bağlı olarak ek ders ücretinden yararlandırılmalarının mümkün bulunmadığı değerlendirilmektedir. Bilgilerini rica ederim.'' denilmiştir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.