Öne Çıkanlar altılı masa Özel Öğretim Kurumlarında Yüz Yüze Eğitim Faaliyetleri İşletmelerde Mesleki Eğitimde İş Sağlığı ve Güvenliği 2024 Yılı DENEYAP Teknoloji Atölyeleri Öğrenci Seçme Sınavı Kılavuzu Cumhurbaşkanlığı Kabinesi

Etkileşimli Dijital Özel Eğitim Uygulaması (5 Ekim 2021)

Daire Başkanı Bakan a. Kürşat DULKADİR imzalı resmi yazıda ''Özel eğitime ihtiyaç duyan öğrencilerimizin bireysel farklılıklarını dikkate alan, teknoloji destekli ve zengin materyal içeriğine sahip öğrenme ortamları oluşturulabileceği düşüncesinden yola çıkılarak öğrencilerimizin hedeflenen beceri ve kazanımları daha kolay, hızlı ve kalıcı bir şekilde öğrenmelerini sağlamak, akranları ile bir arada bulundukları eğitim ortamlarında var olan performans düzeylerini artırmak ve eğitim sürecine aktif şekilde katılımlarını sağlamak amacıyla Genel Müdürlüğümüz ve paydaşlarla yapılan iş birliği protokolü neticesinde “GEDEX” adını verdiğimiz “Etkileşimli Dijital Özel Eğitim Uygulaması” materyali geliştirilmiştir.

Dijital materyalin özel eğitim okullarımız ve özel eğitim sınıflarımızda kullanılabilmesi için tanımlanan lisans bilgileri ve kullanım kılavuzu 81 İl Mili Eğitim Müdürlüklerine 13 Ağustos 2021 tarihinde bildirilmiştir.

Ancak paydaş firma tarafından uygulamayı kurmayan okullarımızın bilgileri tarafımıza ulaştırılmıştır. Diğer yandan söz konusu dijital materyale ilişkin kurulum ve kullanım kılavuzlarına https://orgm.meb.gov.tr/www/tum-ozel-egitim-okul-ve-siniflarimiza-dijital-uygulama/icerik/1748 adresimizden ulaşılabilmekte olup kurulum linkleri de kılavuzlarda (mail adreslerine kurulum linklerinin gelmesinin beklenmemesi) yer almaktadır.

Bahsi geçen etkileşimli dijital özel eğitim uygulamasını kurmayan okullarımızın listesi ekte sunulmuş olup söz konusu bilgilendirmenin özel eğitim okul ve özel eğitim sınıflarımıza ivedilikle gönderilmesi hususunda bilgilerinizi ve gereğini rica ederim.'' denilmiştir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.